6 ok, amiért érdemes Barcelonába látogatni télen

Akt.:
6 ok, amiért érdemes Barcelonába látogatni télen
Barcelona – Ha a nyaranta legnépszerűbb európai úti célokat szeretnénk sorra venni, akkor azok között Spanyolország biztosan előkelő helyet foglalna el.

A történelmi és kulturális látnivalókban bővelkedő ország lélegzetelállító tengerparti részekkel rendelkezik és építészeti remekművei is mindenképpen szót érdemelnek. A leginkább kedvelt városok között természetesen ott szerepel Barcelona neve is, mely egyfajta izgalmas kincsesládaként rejti magában mindazokat a programokat, melyek akár több hétre is elegendőnek bizonyulnak.

Nem véletlen nevezik a világ egyik legizgalmasabb metropoliszának Barcelonát, hiszen Antoni Gaudi gondoskodott arról, hogy az avangarde fővárosa valóban lenyűgöző helyszínekkel csalogassa a turistákat. A Güell Park lélegzetelállító részletei, a Csontok háza vagy a szinte már Barcelona jelképének számító La Sagrada Família mellett a Ciutadella Park is rengeteg látnivalót kínál. A turisták rendszerint felkeresik ezeket a nevezetességeket, de legtöbben szeretnének valami pluszt is kapni a várostól. Mindig is nagy népszerűségnek örvendtek azok a programok, melyek a hagyományos turistalátványosságoknál kicsit mélyebb bepillantást engednek a katalán város mindennapjaiba. Az életszagú, igazi élményeket nyújtó látnivalók sokszor kézenfekvőbbek, mint azt elsőre gondolnánk.

A barcelonai szállások olcsón elérhetőek az őszi és téli időszakban is, amikor a város egészen újfajta arcát mutatja. Területén gyakorlatilag az év minden időszakában rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel találkozhatunk. Nézzünk most öt olyan programot, amelyet nem érdemes kihagyni akkor sem, ha a decembertől február végéig terjedő időszakban látogatnánk a kedvelt spanyol városba!

  1. Hangulatos kávézók a művészetek szerelmeseinek

A friss sütemények illatát és a jó kávékat mindenki szereti. Mindezt a gasztronómiai élményt azonban még teljesebbé lehet varázsolni, s ebben a spanyolok igazi profinak számítanak. Barcelonában járva érdemes felkeresni azoknak a művészeti kávézóknak valamelyikét, amelyek falain belül a finomságokon túl különféle alkotásokat is élvezhetünk egyazon helyen és időben.

  1. Állatotthon a város szívében

Sokszor csak „Macskák kertjeként” ismert az a létesítmény, amely megbújik a város szívében. A főként építészeti és művészeti alkotásairól híres Barcelonában igazi kuriózumnak és felettébb emberközeli élménynek számít az állatotthon, ahol a bársonytalpú négylábúak csak arra várnak, hogy végre szerető gazdira leljenek. Addig viszont kényelmes házikókban húzhatják meg magukat, ha az időjárás viszontagságai nem engednék a hosszas napfürdőzést.

  1. Guinardo Park: pihenés a fenyőfák árnyékában

Barcelona parkok terén is sokkal többet kínál a Gaudi remekművénél, a Güell Parknál. A városban járva mindenképpen érdemes felkeresni a Gauinardo Parkot, ahonnan fenséges kilátás nyílik a metropoliszra.

  1. Bolhapiac, a különlegességek lelőhelye

A világmárkák üzletei mellett megéri ellátogatni a barcelonai bolhapiacra, ahol hétvégenként igazi kincsekre bukkanhatunk. A számos izgalmas és gyakran kiemelkedő minőségű árucikk mellett fenséges illatok is csábítják a turistákat.

  1. Gótikus negyed egyedülálló utcaképekkel

Barcelona gótikus negyede egészen különleges hangulattal várja a látogatókat. Az óváros központi részén elhelyezkedő kanyargós utcácskák sorát néhol terek szakítják meg, s ez már önmagában is egyfajta középkori jelleget kölcsönöz a területnek. S ha nem lenne elég ez a látvány, úgy kalandozhatunk a templomok, a kisebb-nagyobb paloták, a kitűnő kávézók és a művészeti képtárak között is.

  1. Síelés, mert nem csak nyáron érdemes menni

Barcelona télen és nyáron is gyönyörű. A Pireneusok 2500 méter magas hegyein összesen 74 km sípálya áll rendelkezésre a könnyű síelésre vágyóknak (bővebb összefoglaló az Utazómajom oldalán). A pályák elsősorban kék és piros besorolásúak.

Barcelona egyediségét és nagy népszerűségét nem csak a világhírű nevezetességeknek köszönheti, hanem mindazoknak a programoknak és látnivalóknak is, melyek talán nem jönnek velünk szembe elsőre az utazási katalógusokban. Ettől függetlenül azonban életre szóló élményt jelentenek és bepillantást engednek a város hétköznapi arculatába.

A cikk a HotelsCombined támogatásával jött létre.