Év végi hálaadás Sajópálfalán

Sajópálfala – Év végi hálaadást tartottak hétfőn Sajópálfalán, mintegy háromszáz, megyénkbeli általános iskolásnak.

Év végi hálaadást tartottak hétfőn Sajópálfalán, mintegy háromszáz, megyénkbeli általános iskolásnak. A sajópálfalai parochus, Polgári László, valamint a szikszói atya, Fedor Péter, a kazincbarcikai dr. Janka Gábor és a miskolci káplán, Halinda Gyula volt a fő szervezője a templomkertben és templomdombon zajló programnak, amelynek közreműködője volt a leendő püspök, Fülöp atya.

A sajópálfalai görögkatolikus egyházközség csaknem két évtizede szervezi az ilyen, tanév végi hálaadásokat. A mostanira 22 településről érkeztek a gyerekek, velük mintegy ötven kísérő: lelkészek, hitoktatók, tanárok, szülők. A reggeli hálaadó liturgia után körmenetet tartottak, majd tízórai és játék következett. Természetesen volt paraklisz (könyörgő ájtatosság Máriához). Mindenki kapott ajándékot, köszönhetően a támogatóknak. És kaptak-vittek jókedvet, útravaló jó kívánságokat a vakációra.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s