Itt a borverseny eredménye

2024.05.17. 17:14

Ez a három bor lesz Miskolc Város Bora a következő versenyig

A Miskolc Város Bora 2024 elnevezésű borversenyt az Avasi Bortanyán rendezték meg.

Milyen bor kerül a pohárba?

Fotó: Vajda János

Kabar, Cabernet Franc és hárslevelű: ilyen fajtájú borok lettek a legjobbak a Miskolc Város Bora 2024 versenyen, amelyet az Avasi Bortanyán rendeztek meg csütörtökön, az Avasi Borangolás rendezvénysorozat nulladik napján. Csütörtökön szakmai programok várták az érdeklődőket, a miskolci városháza dísztermében Andréka Tamás,  az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára és Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes  államtitkár tartott előadást.

A Borangolás ma tovább folytatódik számtalan programmal, és egészen vasárnap estig tart majd. A már szinte megszokottnak számító színes programkínálat idén sem maradhat el: 80 programhelyszínen 62 borászat várja az érdeklődőket. Zenei programokból sem lesz hiány, három színpadon 18 koncert zajlik majd, mindeközben számos utcazenész fokozza a hangulatot a pincesorokon és a borházakban.

Péntek délután és este fellép többek között a Holdeső és Fazekas Gyermekkórus, a HáCsé & Kobold Akusztik, a Lóci játszik, vagy épp a Z!ENEMI. 

 

A borverseny győztesei

Az előttünk álló évben tehát ez a három bor viselheti a Miskolc Város Bora 2024 címet. 

Fehérbor kategóriában első helyezett lett a Gallay Kézműves Pince 2022-es évjáratú Kabar elnevezésű bora.
Vörösbor kategóriában első helyezést ért el az egri Vincze Béla Pincészete, egy 2020-as évjáratú Cabernet Franc borral.
A desszertbor kategória győzteseként pedig a Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok 2021-es évjáratú Latest Harvest Hárslevelű borát hirdették ki. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában