Friss hírek

2009.02.10. 13:36

Rendőrmúzeumi kiállítás nyílt Bátonyterenyén

<p>A betyárvilágtól napjainkig a rendvédelmi szervek életét bemutató tárlat nyílt kedden a Nógrád megyei Bátonyterenyén egy rendészeti képzést is folytató középiskola galériájában.</p>

Csank Csaba, a bátonyterenyei Fáy András Szakközép és Szakiskola igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: a kiállítással a rendvédelemben dolgozók előtt tisztelegnek, s a kiállított fotókkal, dokumentumokkal, egyenruhákkal és fegyverekkel a diákság körében szeretnék elfogadottabbá tenni a rendőri munkát.

A bátonyterenyei intézményben a hagyományos szakmunkás, illetve szakiskolai képzés mellett hetedik éve rendvédelmi, és belügyi és katonai alapismereteket, valamint önvédelmet is oktatnak. Az ilyen képzésen rész vettek 75-80%-a katonai, rendőri pályára készül, illetve biztonsági cégeknél keres munkát. A speciális ismeretből a bátonyterenyei diákok érettségi vizsgát is tehetnek, amely előnyt jelent a rendőrtiszti főiskola felvitelijén.

A magángyűjtők tulajdonában lévő, s Bátonyterenyén egy hónapon át látható kiállítási tárgyakat legutóbb Miskolcon mutatták be, a vándorkiállítás következő állomása Nagymaros, majd a szlovákiai Fülek lesz - közölte Francsics Ottó, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Körének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!