Friss hírek

2010.09.02. 08:45

Csaknem ezer diák jutott be pótfelvételivel a Szegedi Tudományegyetemre

<p>A nyári pótfelvételin 931 diákot vettek fel a Szegedi Tudományegyetemre. A diákok elsősorban az alap-, illetve az osztatlan képzésekre jelentkeztek, a legtöbben az Állam- és Jogtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon kezdhetik el tanulmányaikat a felvételi második köre után - tájékoztatta közleményben a Független Hírügynökséget Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes.</p>

Az utóbbi években a szegedi intézmény rendre jól teljesített a pótfelvételin, mindig 900-1000 között diákkal bővült ilyenkor a gólyák létszáma. Az idén sem volt ez másként, hiszen a nyáron meghirdetett költségtérítéses képzésekre összesen 931 fő jutott be . A Fogorvostudományi és Zeneművészeti Karon nem hirdetettek meg újabb helyeket, mert ott a tavaszi felvételi alkalmával minden helyet feltöltöttek. Ahogy a közleményben fogalmaznak: sajnálatos, de országos tendencia, hogy a tanári szakok iránt ezúttal is igen csekély volt az érdeklődés.

A tavaszi felvételin egyébként 8199 fiatalt vettek fel az SZTE-re, a pótfelvételin bekerültekkel együtt tehát összesen 9130-an kezdik el tanulmányaikat az idén szeptemberben. Ők az egyetem 30 000 diákjának csaknem egyharmadát adják. Pukánszky Béla hangsúlyozta: a pótfelvételin sikerrel bekerülőknek ugyan költségtérítést kell fizetniük, ám tanulmányaik során a legjobb teljesítményt nyújtó 10 százalékuk átkerülhet az állami finanszírozású képzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!