Sport

2015.02.07. 15:08

A világ legjobbjaival siklott és 49. lett Kékesi Márton

Kékesi Márton 49. lett az Egyesült Államokban zajló alpesi sívilágbajnokság Super-G számában.

Kékesi Márton 49. lett az Egyesült Államokban zajló alpesi sívilágbajnokság Super-G számában.Amint arról már korábban hírt adtunk, szerdáról csütörtökre halasztották az egyesült államokbeli Vailben és Breaver Creekben zajló alpesi sívilágbajnokság szuper óriás-műlesiklását, amely pénteken este ért véget. A versenyt az osztrák Hannes Reichelt nyerte, a 34 éves rutinos síző kiválóan csúszott le az 1890 méter hosszú pályán, amelyen több versenyzőnek, így a horvát Ivica Kostelicnek, valamint a hazaiak kedvencének, Bode Millernek is nehézsége támadt. Utóbbi ráadásul nagyot bukott, így kiesett. A 65-ös rajtszámot viselő Kékesi Márton, a szám egyetlen magyar indulója a 49. helyet szerezte meg.

Teljesítette

– Nagyon örülök, hogy a világ legjobbjaival versenyezhettem – mondta lapunknak telefonon a tengerentúlról Kékesi Márton, a Fullsport SE tagja, a Diósgyőri Gimnázium 12/A osztályos tanulója. – Az volt a feladatom, hogy teljesítsem a pályát és ezt meg is tettem, míg néhány nagyágyú kiesett. A viadal előtt szóba jött, hogy esetleg kockáztatok és a jó eredmény, vagy a semmi közül választok, de ezt végül elvetettük.

Fia szerepléséről véleményt formált dr. Kékesi Tamás, a megyei síszövetség elnöke, aki korábban edzője is volt Mártonnak:

– A rettegett Birds of Pray pályán a célba érés volt a szakvezetés által megszabott feladat. Én a kanyarok közötti finom technikában láttam a fő hiányokat a futamában. Amikor határozottan kellett odatennie magát, azt jól csinálta. Marci a sima produkciótól azonban többre is képes, ugyanakkor elmondta, hogy a schladmingi első Speed Világbajnokság zaklatott szereplése után visszajött az önbizalma és akár további versenyeken is vállal Super-G indulást. Eddig csak technikai számokban szerepelt eredményesen, műlesiklásban ő lett a felnőtt magyar bajnok, emellett becsülendő, hogy már érez erőt és eltökéltséget a gyorsasági számokra is. A következő lehetősége a műlesiklás-kvalifikáció lesz. Meglátjuk, hogyan sikerül visszaállnia a 210 centiméteres, irdatlan speedsíkról a 165 centis, fordulékony slalom lecekre. Bízom benne, a szövetségi kapitányban és bolgár edzőjében.

ÉM-KT

Eredmények

Férfi sívilágbajnokság, szuper-óriásműlesiklás:1. Hannes Reichelt (Ausztria) 1:15.68 perc,

2. Dustin Cook (Kanada) 1:15.79,

3. Adrien Theaux (Franciaország) 1:15.92,

...

49. Kékesi Márton (magyar) 1:25.84.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!