Helyi közélet

2015.03.31. 20:42

Hirtelen ötlet: a tóba tolt Lada

Bükkábrány, Mezőkövesd, Sály - Jogosítvány nélkül, ittas állapotban vezette a sofőr azt a lopott, 25 éves Ladát, amit társaival éjjel egy sályi udvarról tulajdonítottak el.

Bükkábrány, Mezőkövesd, Sály - Jogosítvány nélkül, ittas állapotban vezette a sofőr azt a lopott, 25 éves Ladát, amit társaival éjjel egy sályi udvarról tulajdonítottak el.

Mint ismert, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrse ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint 2015. március 30-án 5 óra 30 percet megelőzően egy sályi portáról eltulajdonítottak egy személygépkocsit.

A bejelentést követően a rendőrök hat órán belül azonosították, elfogták és a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Sándor 25 éves és R. Dávid 21 éves helyi lakosokat, valamint 16 éves fiatalkorú társukat.

A beismerő vallomást tett terheltek kihallgatásuk során a rendőröknek többek között elmondták, hogy a bűncselekmény elkövetését megelőző este fejenként több liter házi bort fogyasztottak el. Az ezt követően, hirtelen ötlettől vezérelten ellopott járművel közúton és földúton összesen csaknem 50 kilométert autóztak, majd, hogy megszabaduljanak tőle Mezőkövesd és Szentistván között egy tóba gurították. Előtte azonban kiszerelték az autósrádiót, amit a rendőrség később a gyanúsítottak egyikénél tartott házkutatás során megtalált és lefoglalt.

A vagyon elleni bűncselekmény mellett a 21 éves sofőrrel szemben a hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság intézkedéseket tett az autó kiemelésére, amit a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a Neptun Búvárklub munkatársai hajtottak végre 2015. március 30-án a délutáni órákban.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában