koronavírus

2020.07.20. 09:00

Negyvenkét koronavírusos eset van Mezőkövesden

A nemzeti népegészségügyi központ szerint a turisták által kedvelt helyek nyugodtan látogathatók.

Az elmúlt napokban Mezőkövesden és Miskolcon is növekedett a koronavírusos esetek száma. A mezőkövesdi helyzetről a Nemzeti Népegészségügyi Központ elárulta, az elvégzett PCR-vizsgálatok 42 főnél igazoltak Covid–19-fertőzést.

Megtették az intézkedéseket

A járványügyi hatóság eddig 320 szoros kontaktot derített fel, és az Országos Mentőszolgálat 283 főnél vett légúti mintát. Jelenleg kettő fertőzött személyt ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infek­tológiai osztályán. A szükséges járvány­ügyi hatósági intézkedések megtörténtek.

A szoros kontaktok továbbra is járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat.

Mivel Mezőkövesden jelentős a turizmus, hiszen nyitva vannak a matyó hagyományokat, a mezőgazdasági gépeket és Takács István festőművész életművét bemutató múzeumai, valamint a legnagyobb vonzerőt a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jelenti, a turisták bizalma fontos a városnak. Az NNK tájékoztatása szerint a területi járványügyi hatóság megtette a szükséges intézkedéseket, és folyamatosan figyelemmel kísérik a megbetegedések a terjedését, így nyugodtan látogathatók az idegenforgalom által kedvelt helyek a megelőző higiénés szabályok betartásával (például a rendszeres kézmosással, a kellő távolság tartásával). Vízzel a fertőzés nem terjed, a cseppfertőzést kell megelőzni.

Patakon is van egy beteg

A közösségi oldalon tájékoztatta szombaton Aros János, a város polgármestere a településen élőket arról, hogy Sárospatakon is van igazolt koronavírus-beteg.

„Sajnos minden óvatosság ellenére úgy tűnik, a koronavírus minket sem került el. Tegnap este magas lázzal és tipikus tünetekkel szállítottak

a miskolci kórház intenzív osztályára egy 55 éves sárospataki férfit. A gyanú mostanra valósággá vált, kimutatták a szervezetében a Covid–19-et. A járványügyi hatóság a rendőrség segítségével megkezdte a kapcsolatai felderítését, akikkel közvetlen találkozhatott, azoknak a tesztelése holnap megkezdődik. Azoknak

a helyeknek, ahol megfordulhatott, a fertőtlenítését még a mai napon elvégezzük.

Az NNK továbbra is hangsúlyozza és felhívja a lakosság figyelmét a fertőzés terjedését megakadályozó szabályok fokozott betartására: a rendszeres, gyakori kézmosás, a kézfertőtlenítés, a szociális távolság betartása és a helyes maszkviselés.

(A borítóképen: Az egyik fontos teendő a gyakori fertőtlenítő kézmosás)

Kapcsolódó cikk:

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!