alagútba szorult

2020.07.16. 18:49

Beszorult egy lakóautó a lillafüredi alagútba

Az arra járók számára jól ismert a lillafüredi, úgynevezett felső, vagyis a libegő környékén lévő alagút 3,4 méteres magasságkorlátozása.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

A problémamentes közlekedés érdekében van egy elkerülő, surranó sávja is az útnak, amelyen a magasabb járművek – például a menetrend szerinti busz is közlekedik. Időről időre azonban mindig akad egy olyan autós, amelyik „benézi” a magasságkorlátozás, és beszorul az alagútba, mint történt az csütörtökön délután, 16 óra előtt nem sokkal.

Egy magyar rendszámú lakóautó bizonyult túlságosan magasnak az alagút méreteihez képest, és megszorult az alagútban. Az elsődleges információk szerint két könnyű sérültje van az esetnek. A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja, a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van.

Az eset kapcsán a rendőrség felhívja az autósok figyelmét arra, hogy ne csak a sebesség, de a súly- és magasság korlátozásokra is legyenek figyelemmel, és, ha bizonytalanok benne, hogy járművük átfér-e egy szűk helyen, akkor kiemelt óvatossággal közelítsék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!