Nyelvtanulás

2020.05.03. 17:30

Több iskolánál indulnak az online nyelvvizsgák

Hivatalosan is elfogadták a számítógépes vizsgaközpontok által benyújtott akkreditációs kérelmet az otthoni nyelvvizsgáztatásra.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Hivatalosan is elfogadták a számítógépes vizsgaközpontok által benyújtott akkreditációs kérelmet az online nyelvvizsgáztatásra vonatkozóan. Elsőként az iTOLC Nyelvvizsgaközpont kapott erre engedélyt.

Vizsgát egyelőre angol és német nyelvből tehetnek az érdeklődők. „Szeretnénk biztonságos, kényelmes megoldást nyújtani azok számára, akik vizsgáik előtt állnak. Két éles vizsgalehetőséget és egy ingyenes próbavizsgát biztosítunk egy vizsgadíj áráért” – mondta Egyed Bernadett, a nyelvvizsgaközpont vezetője.

Online nyelvvizsgázhatnak

A Katedra Nyelviskola tanulói már az online vizsgázás gondolatával is barátkoznak.

„Azonnal fel tudtam venni a ritmust a tanárnő segítségével, olyan, mintha a tanteremben ülnénk. Az eddig utazással töltött időt most a felkészülésre fordíthatjuk. Minden további nélkül kipróbálnám az online vizsgázást, a jelen körülmények sem akadályozhatnának meg abban, hogy elérjem a céljaimat” – mesélte Kurtyán Andrea.

Feladatok e-mailben

„A munkahelyemen is áttértünk az online kommunikációra és a külföldi ismerőseimmel is így tartom a kapcsolatot, így ez a nyelvtanulásban sem akadály. E-mailben kapom a feladatokat: nem jelentene problémát, ha számítógépen keresztül kellene megírnom a feladatsort vagy mikrofonon kellene beszélnem a bizottsághoz – mondta Kovács László.

Már több nyelvvizsgaközpont is megkapta az akkreditációt, hogy online vizsgáztathat: az iTOLC, az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft., az Euroexam Vizsgaközpont és a TIT Nyelvvizsgaközpont.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!