Multimédia

2020.04.16. 17:30

9+1 kütyü, ami megkönnyíti a hétköznapokat

Ebben a listában összegyűjtöttünk tíz olyan elektronikai eszközt, mellyel nehéz pillanatoktól kímélhetjük meg magunkat.

Bartók Nándor

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

USB portbővítő

Főleg laptopoknál jellemző probléma, hogy 2-3 USB eszközt tudunk csak csatlakoztatni, ugyanis a gyártó nem helyezett el több foglalatot gépünkön. Egy portbővítő segítségével azonban könnyen kiküszöbölhető a probléma, ugyanazon az elven tudjuk használni, mint egy elosztót, ráadásul már nagyon kompakt méretekben is kapható.


Kesztyű érintőképernyőhöz

Bár egyre ritkábbak a hűvösebb napok, mégsem rossz ötlet beszerezni egy speciális kesztyűt, mellyel a hideg hónapokban sem kell azon gondolkozni, hogy elővegyük-e telefonunkat, ha kint vagyunk. Már olcsón hozzá juthatunk, viszont, ha nem télen vásároljuk, valószínűleg spórolhatunk is valamennyit.


USB ventilátor

Említettük a hűvösebb napokat, de mi a helyzet a melegebb idővel? Nyakunkon a kánikula, olyankor pedig jól tud esni egy hűs szellő. Ehhez már külön áramforrásra sincs szükségünk, az USB meghajtású ventilátorok segítenek ennek a megoldásában, mind laptopnál, mind asztali gépeknél.


WiFi jelerősítő

A legtöbb háztartásban már van internet, viszont sok helyen nem kivitelezhető, hogy kábelen jöjjön be a világháló minden helyiségbe. A WiFi routerek révén fizikai összeköttetés nélkül is csatlakozhatunk, viszont ezeknek a készülékeknek van egy hatóköre. Ezen tud segíteni egy jelerősítő, amivel hatékonyan bővíthető otthoni, vagy munkahelyi hálózatunk. Így eltűnnek a „vakfoltok”.


Világító töltőkábel

Ha már a kábeleknél járunk, telefont tölteni mindenkinek kell. Igaz, már léteznek kábel nélküli töltőállomások is, amik leegyszerűsítik ezt, de az áruk még mindig elég borsos. A világító töltőkábelek azonban megkönnyítik az éjszakai használatot és még azt is jelzik, hogy helyesen csatlakoztattuk-e a kábelt a készülékünkhöz.


Okos villanykörte

Ahogyan egyre több mindent lehet távirányítóval vezérelni, úgy ahhoz sem kell már felkelnünk a kanapéból, hogy lekapcsoljuk a villanyt, vagy akár megváltoztassuk a színét. Szabályozható okos körték teszik lehetővé, hogy gombnyomásra olyan színben pompázzon a szoba, amilyenben csak szeretnénk.


USB Power Bank

Igaz, a Power Bankok már nem új találmányok, viszont annál hasznosabbak. A mai okoskészülékek és tabletek rendkívül gyorsan tudnak merülni, főleg, ha valaki internetezik vagy zenét hallgat rajta. Ezen a problémán segítenek a külső akkumulátorok, melyek akár egy töltéssel is képesek 4-5 alkalommal is teljesen feltámasztani készülékünket.


Autós USB töltő

Amennyiben valakinek még a Power Bankok sem biztosítanak elég töltöttséget, és van autójuk, azoknak egy autós USB töltő a megoldás. Ez a kütyü azoknak is sokat segíthet, akik gyakran használnak GPS-t, így garantált, hogy nem fog félúton cserben hagyni minket a navigátor.


Okoskarkötők

Többet tud, mint egy hagyományos óra, de olcsóbb, mint egy okosóra. A főleg fitnesz célokra kifejlesztett eszközök egyre népszerűbbek, és nem csak a sportolók körében. Sokakat érdekel, mennyi kalóriát égettek el naponta, vagy hogy hány lépést tettek meg aznap. Ezek az okos eszközök elérhető áron segítenek az egészségesebb életmód fenntartásában.


+1 USB mini hűtőszekrény

Sokaknak ez már-már a luxus kategóriát súrolja, viszont van kereslet az egyszerűen, számítógépről üzemeltethető mini hűtőkre. Itt természetesen nem egy minibár méretét kell elképzelni, mindössze pár dobozos üdítő fér el benne, de ha valaki szeretne egyet, van lehetősége beszerezni.

(A borítóképen: Kütyük/Illusztráció| Fotók: Shutterstock|Videó: YouTube.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!