Pénzügyi témahét

2020.03.16. 16:00

Ismeretszerzés játékosan

Pénz7 volt a Kántor Mihály Általános Iskola Révleányvári Tagintézményében.

A település iskolája immár ötödik éve kapcsolódik be a Pénz7 országos témahétbe, melynek legfontosabb célja, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez és az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismereteket nyújtson a tanulóknak.

Óriás társasjáték

A március 2–6. között megtartott témahéten a biztosítások fontosságával foglalkoztak, ehhez kapcsolódó csoportos feladatokat oldottak meg a gyerekek. A témahétbe bekapcsolódtak a Református Szeretetszolgálat munkatársai is, akik a Gazdálkodj okosan! óriás társasjátékot hozták el az iskolába, mely nagy tetszést aratott a tanulók körében. Játékos formában ismerhették meg a családi gazdálkodás szabályait.

Sok új információ

A gyerekek családokat alkottak, és ahogy lépdeltek végig a társasjáték mezőin, úgy ismerték meg, hogyan lehet eltartani egy családot, milyen döntéseket kell meghozni annak érdekében, hogy elkerüljék az adósságokat.

A pénzügyi témahét elérte a kitűzött célját, ugyanis a tanulók pénzügyi tudatossága erősödött, sok új információt szereztek a biztosításokról és pénzügyi ismereteik bővültek.

(A borítóképen: A diákoknak tetszett a foglalkozás | Fotó: ÉM-Archívum)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!