Emberölés

2020.02.04. 11:39

Megvan a fagyasztóban megtalált Henriett gyilkosa!

Párkapcsolatban élt a miskolci nő a férfivel, aki a rendőrség vizsgálata szerint végzett vele, ahogy a fagyasztóban talált másik nővel is.

Forrás: shutterstock/illusztráció

Ketten összefagyva

Ahogy többször beszámoltunk róla: tavaly áprilisban a rendőrök bejelentés alapján vonultak ki a kelet-londoni Canning Town városrész Vandome Close nevű utcájának egyik lakásába, ahol egy fagyasztóban két női holttestet találtak.

Mint később kiderült az egyik áldozat a 34 esztendős Sz. Henriett magyar állampolgár volt, a miskolci nő több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt. A másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavalyelőtt májusban jelentették be. A két testet egymásra fektetve találták meg, teljesen összefagyva, és mindkettőjükön számos sérülés volt. Henriett utoljára 2016 nyarán adott hírt magáról, amikor egy magyarországi ismerősével beszélt telefonon.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy 50 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek, majd szabadlábra helyeztek, de a vizsgálatot tovább folytatták vele szemben. Őrizetbe vettek egy Zahid Younis nevű 34 éves férfit is, aki a lakásban élt. Ellene vádat emeltek elhunytak törvényes és tisztes temetésének megakadályozása bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

Gyilkossággal vádolják

Fontos volt, hogy Mihrican Mustafa mellett Sz. Henriettről is mindent megtudjanak a nyomozók. Jártak Magyarországon a családjánál, és megtalálták azt a hajléktalanokat segítő szervezetet is, ahol sokszor megfordult egy kis támogatásért. Ők mondták el, hogy a lány nem drogozott, nem ivott, és nagyon tehetségesen rajzolt. Henriett 2014-ben hagyta ott szülővárosát, Miskolcot, ahol egy gyárban volt csomagoló, azért, hogy jobb élete legyen.

Az utóbbi hónapokban csend volt az ügy körül, ám két nappal ezelőtt hivatalosan is gyilkosság vádjával tartóztatták le Zahid Younist, mivel kétséget kizáróan beigazolódott, hogy mindkét nőt megölték – írja a Bors. Egyes információk szerint a férfi mindkét áldozattal párkapcsolatban volt korábban. „Elejtett pár mondatot erről a rejtélyes pasiról. Amikor megtudtuk, hogy meghalt, rögtön arra gyanakodtunk, hogy annak a titokzatos új barátnak lehet köze a halálához” – nyilatkozta a lapnak korábban a lány egyik ismerőse. A most letartóztatott Zahidnak február 14-én kezdődik a tárgyalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!