gyerekeket elrabló autó

2020.01.25. 13:00

Emberrablás? „Csak” erőszakos udvarlás

Ismét elterjedt a nagy fekete, gyerekeket elrabló autó legendája.

Horváth Imre

Forrás: pixabay/illusztráció

Nagy lett az ijedség csütörtökön Arnóton, de az egész megyében terjedt az interneten: mindenhol vigyázzanak a fiatal lányokra, mert emberrablók próbálkoztak. A figyelmeztetés szerint január 22-én, az esti órákban egy tinédzser lány haladt gyalogosan az utcán, amikor megállt mellette egy autó, amelyből kiszállt egy harminc körüli férfi kapucnis pulóverben, és megpróbálta a lányt betuszkolni az autóba. A lány ellenállt, annak ellenére, hogy a férfi megütötte, és végül sikerült elmenekülnie. A hírek szerint feljelentés is született az ügyben.

A megyében visszatérő legenda a nagy fekete autó, amely fiatalokat követ vagy próbál meg elrabolni, noha a megyei rendőr-főkapitányság korábban már jelezte: nem tudnak ilyen esetekről.

A rendőrségen elmondták, a Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, kényszerítés vagy személyi szabadság korlátozásának kísérlete azonban most sem szerepel a lehetséges vádak között. Úgy tudjuk, ez azért van, mert a lány nem emberrablás, hanem meglehetősen sajátságos udvarlás áldozata lett. Információink szerint az autóban ülő férfi(ak) kiszólt(ak) a lánynak, megjegyzéseket téve és hívva, tartson velük, mire ő elutasította a közeledést, ami nem tetszett egyiküknek, aki kiszállt és megütötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!