Ünnepi szokás

2019.12.29. 07:00

Sajókeresztúron a polgármester a Mikulás

Kollár Miklós sajókeresztúri polgármester sokadszorra bújt a Télapó bőrébe.

Novák Krisztina

Az „igazi” Mikulás hölgyekkel

Forrás: Magánarchívum

Az adventi gyertyagyújtások közül minden bizonnyal a másodikat várták a sajókeresztúriak a legjobban, mert az adventi forgatag jelentős eseménnyel bővül, megérkezik a Mikulás is.

A név kötelez

– Tizenhárom éve választottak először polgármesternek, és azóta is élvezem ennek a hihetetlenül összetartó közösségnek a bizalmát – mesélte Kollár Miklós. – Mindig is úgy éreztem, hogy a kereszt­nevem is arra kötelez, hogy évről évre én bújjak a Mikulás bőrébe a gyertyagyújtás utáni esti műsorban. Tökéletes jelmezem van minden kiegészítővel, de mindig úgy éreztem, hogy a szakállal problémák vannak. Előfordult olyan is, hogy egy kisgyermek majdnem félrehúzta, ezért úgy döntöttem, hogy idén az eddigieknél is hitelesebb leszek. Október elején kezdtem bele a szakállnövesztésbe, és december elejére már mutatós szakáll díszelgett az arcomon. Apró igazításokra persze szükség volt, hiszen még nem őszülök eléggé, ezért – a jelmezemen kívül – a feleségem és a fehér hajszínező segítségével válhattam igazi Mikulássá. A fellépésem idén olyan jól sikerült, hogy a szomszédos szirmabesenyői óvoda is engem kért fel a Télapó szerepére – tudtuk meg a polgármestertől.

A Mikulás több mint 250 ajándékcsomagot osztott szét Sajókeresztúron, utána gyermekek és felnőttek együtt fogyasztották a habos kakaót és a friss kalácsot, amelynek alapanyagait természetesen az önkormányzat vásárolta. A negyedik adventi gyertyagyújtás után narancsos sütőtökkrémleves és bejgli várta a keresztúriakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!