Tűzeset

2019.12.13. 11:30

Leégett a házuk Lyukóban, ők is fedél nélkül maradtak

Egy másik család háza is a lángok martalékává lett, ideiglenes lakhatást keresnek.

Tóth Balázs

Ónodi Edgáréknak is leégett a háza

Forrás: Tóth Balázs

Nem csak egy négygyerekes család, Rendes Rolandék maradtak hajlék nélkül múlt héten csütörtökön Lyukóvölgyben – ők is elfogadják a jó szándékú támogatást –, aznap délután egy másik ház is leégett, amely három ember otthona volt. A szépen berendezett lakás délután gyulladt ki, az ott élőknek semmijük nem maradt.

– Csütörtökön délután három után hazajöttem munka után, és lefeküdtem pihenni. Füstöt éreztem, kijöttünk az udvarra, de nem láttunk semmit. Amikor később újra kinéztünk, már lángokban állt a tető. A tűzoltók szerint egy szikra kipattant a kéményből, az okozta a tüzet. Nem maradt semmink, értékeink, bútoraink, ruháink is bennégtek. Egy jóakaró fölajánlotta a lakását, de nem tudunk maradni, mert vizes, és nem alkalmas asztmás betegek számára. Hárman maradtunk fedél nélkül, köztük egy súlyos beteg édesanya, aki kétnaponta dialízisre jár, szívelégtelenségben és súlyos asztmában szenved, oxigénpalackra szorul. Nem tudjuk hazahozni a kórházból – mondta Ónodi Edgár.

Volt biztosításuk

A ház lakóinak volt lakásbiztosítása, de még nem tudják, hogyan reagál a biztosító, ezért szeretnének egy ideiglenes megoldást, ahol meghúzhatják magukat, míg sorsuk rendeződik. Még nem tudják, mi lesz a házzal, amellyel egyébként tavasszal terveik voltak, egy szobával és fürdőszobával akarták bővíteni, valamint a tetőt akarták lecserélni, s szigetelni is szerették volna az épületet.

Ónodi Edgár elmondta, szerettek itt élni, csöndes, jó a környék, nincs probléma a szomszédokkal. Ő egy takarítócégnél dolgozik, míg másikuk az édesanyját ápolja, aki huszonnégy órás felügyeletre szorul. Köszönik az eddigi segítséget Bozik Margarétának, aki ruhát vásárolt számukra, s be is fogadta őket, illetve Balogh Orsolyának, aki próbál minden követ megmozgatni, hogy segítséget kapjanak.

Rendes Rolandék háza is ugyanazon a napon gyulladt ki. Ők tavaly ősszel vásárolták meg a házat, fél évig spóroltak a kezdőrészletre, s idén novemberben fizették ki az utolsó törlesztőt, írtuk meg a történetüket múltkoriban. A család négy gyermekkel maradt fedél nélkül. A férfi Budapesten ácsok mellett dolgozik, de önerőből nem fogja tudni újraépíteni a házát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!