Úthiba

2019.12.11. 10:00

Beszakadt az úttest: jó, hogy baj nem történt

Legalább két nap kell, hogy helyrehozzák a Dózsa György utcát.

Bájer Máté

Az ominózus lyuk immár körbekerítve tátong

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci Dózsa György utca és a Fazekas utca kereszteződésében, a város forgalmas útszakaszán, a tűzoltóság épülete melletti részen egy méretes lyukat kell kerülgetnie az arra járó autósoknak: az említett helyen hétfő délután beszakadt az aszfalt.

A csapadékcsatorna a hibás?

A Mivíz Kft. szakemberei megtették a legsürgősebbeket: korlátot állítottak, kiépítették az elterelést. A probléma a tűzoltóság épülete előtti sarkon a Dózsa György utcáról érkező autós (jobb oldali) sávot érinti. Kedd reggel elkezdték az ivóvízvezetékek, illetve a szennyvíz- és csapadékcsatorna ellenőrzését is a hibahely környezetében.

A vizsgálatok kedden kora délutánra fejeződtek be – tájékoztatott az önkormányzat. Kiderült, hogy a csapadékcsatornán egy körülbelül 20-25 centiméter méretű anyagfolytonossági hiány lépett fel, nagy valószínűséggel ez okozta a kimosódást, ami a felette lévő útfelület beszakadásához vezetett.

Az említett útszakaszt számos alkalommal javították már, erről több méretes aszfaltfolt is árulkodik, amelyekkel korábban kezelni próbálták a felmerülő úthibákat.

Kedden technikai felkészülés zajlott a Mivíznél. Tájékoztatásuk szerint ma reggel megkezdik a hiba elhárítását, az üzemzavar javítását.

Két nap biztosan kell rá

„Mindez várhatóan két napot fog igénybe venni. Addig a Dózsa György útról a kereszteződésbe érkező gépjármű-közlekedés szükségszerűen egy sávra korlátozódik” – közölték a Városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!