Önkormányzati évzáró

2019.12.13. 14:00

Az új évben új lendületet adnak a megyei munkának

Évzáró esten értékelte az elmúlt esztendőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat.

Szaniszló Bálint

Értékelték az esztendőt

Fotó: Ádám János

Évértékelő estre várta a megyeházára pátriánk közigazgatási vezetőit, politikusait és közéleti szereplőit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat. A karácsonyi hangulattal felékesített díszteremben a megyei közgyűlés korelnöke, Tamás Barnabás köszöntötte a közönséget, köztük dr. Szinay Attila államtitkárt és dr. Horváth Zita helyettes államtitkárt. Mint mondta, az adventi időszak csendes várakozása arra is alkalmat ad, hogy mérleget állítsunk fel eddig elvégzett munkánkról, ezt teszi a megyei önkormányzat is egy olyan esztendőben, amikor helyhatósági választás révén új testület alakult meg, új vezetővel.

A megye fejlődéséért

Bánné dr. Gál Boglárka az elmúlt öt esztendőben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökeként vett részt az évértékelő esteken, az október 13-i választás nyomán azonban ma már a megalakult új testület elnökeként tette mérlegre az elvégzett munkát.

Mint mondta, mozgalmas, tartalmas, sok munkával teli esztendőt hagy maga mögött a megyei önkormányzat. A közgyűlési határozatok nagyon nagy arányban a területfejlesztéssel voltak kapcsolatosak, ami egyben jelzi is, hogy ez a terület az egyik legfontosabb a megye számára. Ez alapozza meg a gazdaság állapotát és azon keresztül a foglalkoztatottságot, amely az állampolgári jómód egyik alapfeltétele.

A megyei közgyűlés – bár sok területen nincs döntéshozói szerepben – folyamatosan figyelemmel kíséri a megye legfontosabb folyamatait a rendvédelmi szervek működésétől kezdve az árvízvédelmen át a megyében élők egészségi állapotáig.

Fontosak a hagyományok

Az elnök asszony a hagyományőrzés fontosságát is kiemelte. Elmondta, hogy a megyei önkormányzat folytatta a hagyományt, miszerint fontosabb nemzeti ünnepeinket valamely vidéki település közösségével együtt ünnepli, így történt ez idén Cigándon és Vizsolyban.

A harmadik ünnep helyszíne október 23-án ezúttal a miskolci megyeháza volt, mert ugyanezen a napon tartották meg az új közgyűlés alakuló ülését.

Turisztika és nemzetiségek

Bánné dr. Gál Boglárka beszélt arról is, hogy az új megyei közgyűlés az új esztendőben új lendülettel kíván nekilátni az előtte álló munkának. Mint kiemelte, a mostani közgyűlés megalakulásakor a korábbi három szakbizottság helyett négy megalakulásáról határoztak a képviselők, mert a jövőben még nagyobb hangsúlyt kell kapnia a területfejlesztésnek, a turisztikának, valamint a nemzetiségi és civil kapcsolatoknak a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!