KBSC

2019.12.30. 14:00

A megbízott edző viheti végig

A KBSC ügyvezetője azt szeretné, ha a csapat elérné az induláskor kitűzött célt.

Molnár István

Voltak jobb és voltak gyengébb mérkőzései is a barcikaiaknak

Forrás: ÉM-Archívum

Huszonkét forduló után a 14. helyen áll a bajnoki táblázaton a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgó csapata. A kék-sárgák hat-hat győzelem és döntetlen mellett nyolszor kikaptak, így 24 ponttal foglalják el ezt a pozíciót. A szezont azzal a trénerrel kezdte az együttes, amellyel az előző, 2018/2019-est befejezte, ám december 5-én – a gyengébb eredmények miatt – elváltak Gálhidi György vezetőedző, illetve a KBSC útjai. Az észak-borsodiaknál az őszi évadból hátralévő két meccsen az addigi pályaedző, Dzurják József ült a kispadon megbízott vezetőedzőként.

Elmaradtak a várakozástól

Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője elöljáróban az azt firtató kérdésünkre válaszolt, hogy ki lesz, lehet a csapat szakvezetője a tavasszal?

– Végleges döntés egyelőre nem született ebben a kérdésben, de nagy az esély rá, hogy ezt a bajnokságot Dzurják Józseffel, és a jelenlegi stábbal fejezzük be. Aztán majd nyáron szeretnénk hosszabb távra megoldani az edzőkérdést – közölte.

Az ügyvezetőt megkérdeztük természetesen arról, miként látta az együttes őszi menetelését?

– Előzetesen úgy gondoltuk, hogy a csapat benne lehet az első tízben, az 5-10. hely valamelyikén – nyilatkozta Gulyás Tibor. – Az tudtuk, láttuk, de idő közben be is bizonyosodott, hogy kiegyenlített és sűrű a mezőny, hogy bárki, bárkit legyőzhet bárhol, de összességében az eredményeink elmaradtak a várakozástól. Sajnos, a nyári igazolások nem minden esetben jöttek be, és nagyon hektikus volt a játékosok teljesítménye. Volt egy-egy jobb mérkőzés, aztán pedig következett egy váratlan vereség, ez utóbbi kategóriába tartozott a Szombathelyi Haladás, valamint a Dorogi FC elleni két hazai fiaskó. Szerintem minimum 6-8 pont benne maradt a csapatban, amennyiben ezeket hoztuk volna, akkor nagyjából ott állnánk, ahová kalibráltuk magunkat. Megemlíteném még azt, hogy egy jó meccset játszottunk a Budapest Honvéddal a Magyar Kupában, harcos mentalitással, de ez is csak a hosszabbítás kiharcolására volt elegendő, a továbbjutás kivívására nem.

Később költöznek haza

Az ügyvezető a közeljövőbeni várakozásairól, a pontvadászat tavaszi részéről így beszélt.

– Ahogy jeleztem, sűrű a mezőny, így teljes mértékben elérhetőnek látom a kitűzött célt – húzta alá Gulyás Tibor. – Biztos, hogy lesznek a keretben változások, pillanatnyilag úgy néz ki, hogy körülbelül négy-öt, bizonyos posztokon, de még tárgyalunk játékosokkal, azokkal is, akik esetleg nem nálunk folytatnák, és olyanokkal is, akik érkeznének. Bízom a csapatban, hogy azokat a pontokat, amiket az ősszel elhullajtottunk, azt majd a folytatásban vissza tudjuk, tudják hozni.

Barcikán az is kérdés, hogy a gárda mikor tud hazatérni a putnoki albérletből, mikor fejeződik be a stadionrekonstrukciójuk első fázisa az Akácfa úti sporttelepen.

– November végén arról beszéltem klubunk honlapján, hogy 2020. februárjában az első hazai meccsünket már itthon játszhatjuk, de most már bizonyos, hogy ez az időpont, az ekkori hazaköltözés nem tartható. Bizonyos időjárási tényezők is belejátszottak abba, hogy már többször tolnunk kellett az átadás idejét, de remélem, hogy a szükséges eljárások hamarosan lezárulnak, a beköltözéshez elengedhetetlen iratok a rendelkezésünkre fognak állni. A hazai, tavaszi összecsapásainkat így még továbbra is Putnokra tervezzük – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Gulyás Tibor.

A KBSC-nél a téli felkészülés január 6-án indul. MI


A KBSC őszi gólszerzői

7 gólos: Lukács Raymond

4 gólos: Berki István, Oldal Tibor

2 gólos: Fótyik Dominik, Sergiu Oltean

1 gólos: Iszák Dominik, Raul Krausz, Virág Ákos

Öngól: Kardos Norbert (Tiszakécske)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!