Jegesmedvék

2019.09.21. 10:00

Háromnak indult, de egy lett

A Tipsport Liga 4. fordulójának mérkőzését péntek este Szlovákiában vívták a Macik.

Kolodzey Tamás

Büntetőkkel kaptak ki a Macik (fehérben)

Az aktuális listavezető, amely kedden 6–0-ra verte az MHk 32 Liptovsky Mikulás együttesét a győzelem reményében lépett jégre, míg a vendégek azt ígérték, hogy összehozzák első idegenbeli sikerüket. Marcel Rodman eddig háromszor Rajnát jelölte portásnak, most azonban Adorjánnak szavazott bizalmat.

Gyors gólokkal

Álomszerűen kezdték a találkozót a piros-fehérek és azok a szurkolók, akik a büfében ragadtak, lemaradtak a letámadás utáni vendégakcióról: Beach magányos farkasként, segítő nélkül a 38. másodpercben közelről a kapuba pofozta a korongot (0-1). Az 5. percben Magosi kapta a meccs első kisbüntetését (ráadásul 2+2 percet), amelyet az együttese gond nélkül kihúzott, sőt jött a 8. perc, amikor emberhátrányból növelte előnyét a DVTK: Miskolczi átadását a szemfüles Galanisz szemből bevágta a hálóba (0-2). A nyitraiak megsebzett vadként, szárnyaszegetten korongoztak, a vendégeket pedig magabiztossá tette a kétgólos előnyük. A 15. percben Gőzt ültették ki a bírák, az otthoniak cicázását viszont megint túlélték az önfeláldozóan védekező miskolciak. A 20. percben, röviddel az első harmad vége előtt Kerbashian és Vas J. veszett össze, előbbi 2+2 percet, utóbbi viszont csak 2-t kapott jutalmul.

Kollár szépített

A 23. percben elcserélte magát a Nyitra (hat mezőnyjátékos került a jégre), emiatt négyre fogyatkoztak, majd Fetkovic buktatott, így hárman maradtak, de túlélték a válságos pillanatokat. A küzdelem fokozódott, az otthoniak a szépítésért mindent bevetettek, a Jegesmedvék pedig az idegnyugtató harmadik találatukért rohantak előre. A 31. percben Beauviller kapott 120 másodperc pihenőt, a HK-nak pedig ezalatt sikerült visszajönnie a mérkőzésbe: az első sor képviseletében Kollár mattolta Adorjánt (1-2). A 34. percben Kiss D. akadályozásért bűnhődött, de ugyanerre a sorsra jutott Versteeg is, ám egyik társaság sem jutott többre a fogáskereséstől. A 38. percben Vas J.-nél vélték felfedezni a szabálytalan testjátékot, így a neve mellé is beírtak egy kettest. Kissé paprikás hangulatban ért véget a második húsz perc és az eredmény izgalmas utolsó felvonást ígért.

Egyenlítettek

A 47. percben megfogyatkoztak a borsodiak, Beach kiállítását élték túl a vendégek, akiknek azonban még mindig nem volt lehetőségük az éljenzésre, hiszen a jégkorongban minden, és ennek az ellenkezője is megtörténhet röpke néhány másodperc alatt. Az óra mutatói ha lassan is, de lépkedtek előre, a Macik pedig egyre jobban bízhattak a 3 pontban, de jött az 56. perc, amikor Lusnak egalizált (2-2). A hosszabbításra egy hazai kiállítás adott sanszot a Maciknak. 61.50-nél Mezei, majd a túloldalon Vandane ment a „szégyenpadra”, az iksz azonban maradt, így jött a szétlövésnek nevezett büntetőpárbaj, ezt pedig a hazaiak nyerték, így ők kettő, a vendégek egy ponttal gazdagodtak.

Folytatás: vasárnap 17.30-tól a miskolci jégcsarnokban, ahol az 5. forduló keretében a DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás találkozó következik.


Jegyzőkönyv

HK Nitra – DVTK Jegesmedvék 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 0-0) – szétlövéssel

Nyitra, 2319 néző. V.: Fridrich, Valach (Synek, Frimmel).

HK Nitra: Simboch – Mezei (1), Rais (1), Lusnak 1, Kollár 1, Rác – Nemec, Olsen, Scheidl, Kerbashian, Gabrielle – Sloboda, Versteeg, Simun, Fetkovic, Fominykh – Pupák, Hrusik, Csányi, Minárik, Caládi – Hanuljak (kapus). Vezetőedző: Andrej Kmec.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Ross, Dudás, D. Rodman, Tousignant, Beach 1 – Gőz, Vandane, Beauviller, Vas J., Magosi – Kiss D., Láda B., Miskolczi (1), Galanisz 1, Harrison – Vojtkó, Farkas M., Ritó, Részegh, Kiss P. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 14, ill. 18 perc.

Andrej Kmec: – Nagyon rosszul kezdtünk, de visszakapaszkodtunk, aztán a lutriban hoztunk két pontot. Izgalmas meccs volt, dicséretet érdemelnek a szereplők.

Marcel Rodman: – A kezünkben volt a mérkőzés. Kétgólos vezetésünk után, sajnos, nem tudtuk belőni a harmadikat. A szétlövésben pedig minden lehet, most mi voltunk a szenvedő fél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!