Vásárosnamény hírei

2011.12.12. 09:11

A Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete megkezdte a LEADER pályázatok feldolgozását

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) soron kívül módosította a LEADER pályázatok beadásáról szóló rendeletet, hogy azok is benyújthassák kérelmeiket, akik az elektronikus rendszer túlterheltsége miatt november 15.-én ezt nem tudták megtenni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) soron kívül módosította a LEADER pályázatok beadásáról szóló rendeletet, hogy azok is benyújthassák kérelmeiket, akik az elektronikus rendszer túlterheltsége miatt november 15.-én ezt nem tudták megtenni. A módosított jogszabály hatálybalépése után 7 napjuk volt az érintetteknek a pályázatok feltöltésére. A határidő 2011. december 5.-én 18:00 órakor járt le.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) december 9.-én emelte át az egyesület munkaszervezetének elektronikus rendszerébe a térségből beérkezett pályázatait. A munkaszervezet gyors összesítéseket végzett, melyekből kiderült, hogy a meghirdetett nyolc célterület mindegyikére túligénylés érkezett. Összesen 62 darab pályázat érkezett be 667 mFt-ot meghaladó igényelt támogatással a rendelkezésre álló 400 mFt-os keretre.

A meghirdetett célterületek mindegyike népszerűnek bizonyult. A pályázók között versenyhelyzet alakulhat ki, melynek eredményeképpen a térség szempontjából is a legjobb pályázatok valósulhatnak meg. A munkaszervezet megkezdte a pályázatok feldolgozását, hamarosan elkészülnek az esetleges hiánypótló-levelek, majd a következő év elején az előzetes helyszíni szemlék lefolytatására is sor kerül.

Szöllősy László, munkaszervezet vezető

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!