Uncategorized

2012.02.07. 16:04

Országértékelés - Balog: új kezdeteket várunk

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének beszédével kezdődött kedden délután a szervezet budapesti rendezvénye, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondja el hagyományos országértékelő beszédét.

Budapest, 2012. február 7., kedd (MTI) - Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökének beszédével kezdődött kedden délután a szervezet budapesti rendezvénye, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondja el hagyományos országértékelő beszédét.

 

Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a budai Millenáris Park Teátrumában összegyűlt vendégek előtt arról beszélt, nem várják, hogy új életünk legyen 2012-től, de új kezdeteket mindenképpen várnak, azt hogy Magyarországon jobb legyen az élet. Idézett egy magyar népi bölcsességet, amelyet gyerekként sokszor hallott, miszerint "csak rosszabb ne legyen Tiszteletes Úr". Derültség fogadta, amikor feltette a kérdést a miniszterelnöknek, hogy mikor lesz már egy kicsit unalmasabb az élet? Ugyanakkor hozzátette azt is: akik itt vannak most a teremben, azok akkor is a polgári, keresztény és nemzeti Magyarországért fognak küzdeni, ha nem lesz sokkal jobb és unalmasabb az élet. Számítson ránk, számoljon velünk, építsen ránk, tekintsen ránk, mint harcostársaira! - mondta a miniszterelnök felé fordulva. Balog Zoltán a kormány mellett szervezett januári demonstráció, a Békemenet kapcsán azt mondta, a résztvevők kiálltak a kormányért, miniszterelnökért, a nemzeti polgári keresztény Magyarországért, a hazugságok ellen.

 

Orbán Viktor a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tizennegyedik alkalommal tart országértékelést. A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Orbán Viktor, Balog Zoltán és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter társaságában érkezett meg a budai Millenáris Park Teátrumába, ahol nagy tapssal fogadták. A teremben felállított szónoki pulpituson a Magyarország megújul szlogen olvasható, ugyanúgy, mint tavaly. Ugyanez a felirat látható a szónoki emelvény mögött is, ahová nemzeti lobogókat állítottak fel. A teremben a drapériára reflektorokkal a magyar zászló színeit vetítették ki. A vendégek között foglal helyet több kormánytag, államtitkár és kormánypárti politikus, többek között Pintér Sándor belügyminiszter, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter, valamint Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is.

A vendégek között van Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök felesége, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész, Tarlós István főpolgármester, Schmittné Markray Katalin, az államfő felesége, Szász Jenő, az erdélyi Magyar Polgári Párt elnöke, Széles Gábor vállalkozó, Demján Sándor vállalkozó, Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Pozsgay Imre, a Németh-kormány egykori államminisztere, Szűrös Mátyás, volt ideiglenes köztársasági elnök, Kun Miklós történész, Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott, Gyarmati Dezső, olimpiai bajnok vízilabdázó, Mészöly Kálmán, sokszoros válogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány, Balázs Péter színházigazgató, Pataky Attila zenész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!