Friss hírek

2009.12.12. 11:58

Újra 24 órás hacker verseny

<p>Megkezdõdött szombaton délelõtt Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a harmadik országos hacker verseny - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szutor Bernadette, a rendezvény egyik szervezõje.</p>

A 24 órás versenyre 27 kétfõs csapat nevezett, mindegyikük valamelyik magyarországi felsõoktatási intézmény hallgatója. A csapatoknak három feladatot kell megoldaniuk az informatikai biztonság gyakran használt területeirõl. A jelentkezõknek olyan széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, amelyek a biztonsági programozás mellett a hacker technikákat is érintik. A kétfõs csoportoknak egy teljes nap áll rendelkezésükre a feladatok megoldására. A helyszínt el lehet hagyni a 24 óra alatt és bármilyen segédeszköz használható a lényeg a végeredmény - mondta Szutor Bernadette. A verseny gyõztese egymillió forintot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!