Tokaj hírei

2018.10.06. 13:41

Vasárnap estig mulatnak Tokajban

Tokaj - A pénteki nyitónappal kezdetét vette a Szüreti Napok Tokajban.

Tokaj - A pénteki nyitónappal kezdetét vette a Szüreti Napok Tokajban.

A város és a térség egyik legnagyobb rendezvényére idén is több ezer látogatót várnak. A vasárnap estig tartó fesztivál leglátványosabb eleme a szombaton délután két órakor kezdődő szüreti felvonulás.

Jelképes szőlőadás

A „karneválon” a borvidék apraja-nagyja képviselteti magát, a hegyaljai települések csoportjai mellett a szürethez kapcsolódó hagyományokat is bemutatják, bort és szőlőt kínálnak a vendégeknek, valamint látványos produkciókkal is készülnek. Szombaton délután adják össze jelképesen a világörökségi borvidék polgármesterei azt a szőlőt, amiből jövő évre elkészül az összefogást szimbolizáló, kereskedelmi forgalomba nem kerülő, reprezentatív célokat szolgáló bor.

A háromnapos rendezvényen számos kísérőprogrammal is várják a látogatókat, a zárónapon például a mintegy háromszáz éve lerombolt Rákóczi-vár maradványait is megnézhetik a kutatást vezető régész vezetésével.

ÉM-EJ


[related-post post_id="4007713"]

[related-post post_id="4007471"]

[related-post post_id="3998851"]

[related-post post_id="3990069"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!