Tokaj hírei

2018.07.10. 12:27

Híres tangók, sanzonok és operettek Tokajban

Tokaj - A gyönyörben NINCS középút – ezzel a címmel tartott önálló estet Eszenyi Enikő.

Tokaj - A gyönyörben NINCS középút – ezzel a címmel tartott önálló estet Eszenyi Enikő.

A Tokaj Fesztiválkatlan nyári programsorozatának részeként híres tangók, sanzonok, operettek csendültek fel, a dalok között pedig kortárs költők műveit és saját gondolait is elmondta a közönségnek. A különleges atmoszférájú esten Eszenyi Enikőt, a Kossuth- és Jászai Mari díjas színművészt mindössze egy zongora kísérte. Az előadás előtt a Katlan-stábnak azt mondta, pihentető neki ez az előadás, hiszen a nézők energiájából tud táplálkozni.

Nők a középpontban

– Sok-sok évvel ezelőtt olyan kortárs írók és költők műveit kerestem meg, amelyek közel állnak hozzám és inspirálnak. A megidézett költők Karafiáth Orsolya, Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina, Forgács Zsuzsa Bruria, Nagy Gabriella és Kiss Judit Ágnes és Lugossy Laca – emelte ki a Vígszínház igazgatója. A kivételes színházi csemege középpontjában a nő állt. Egy nő sok nőből összegyúrva, holdudvarában a férfival vagy egy férfival, sokból összerakva.

– Már közel egy éve nem játszottam ezt az estemet, mert a Vígszínház vezetői teendői lefoglalnak, így egy kicsit izgulok, ugyanakkor bízom benne, hogy szeretni fogják a nézők. Az előadás során zongorán kísér Darvas Ferenc, a csodálatos zeneszerző – tette hozzá.

Eszenyi Enikő elvarázsolta a közönséget, a közel kétórás előadást állva tapsolták meg. A színművész azt mondta, mindig örül, ha ezt a darabot játszhatja. Ugyan az évad már véget ért, de igazgatóként még pár hétig bent kell lennie, mert sok munka vár még rá a következő évad előkészítésével.

EJ


Különleges előadások

A Tokaj Fesztiválkatlan szeptember elsejéig tartó szezonjából több különleges előadást is láthat még a közönség. Magyarországon a decemberi, Budapest Arénában tartandó koncertje mellett idén már csak Tokajban lép fel Havasi Balázs. A július 14-i koncertje különleges látványvilágot ígér, hiszen azt külön a tokaji helyszínre tervezik. A Pure Piano című előadás a Sydney Operaházban telt ház előtt elsöprő sikerrel debütált februárban. A zongoraművész Miamiban is dupla koncertet adott, tokaji koncertje után pedig Romániában, Lengyelországban és Ausztriában lép még fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!