Tokaj hírei

2017.08.01. 15:04

Zászlóval négy Eb-meccsen

Tokaj - Dr. Kulcsár Judit pályafutása harmadik női kontinensviadalán bizonyíthatott Hollandiában.

Tokaj - Dr. Kulcsár Judit pályafutása harmadik női kontinensviadalán bizonyíthatott Hollandiában.

Példátlanul példás mutatóra lehet büszke a Tokajban élő FIFA-asszisztens: a felnőtt női labdarúgó Európa-bajnokságon közreműködő kollégák közül dr. Kulcsár Judit az egyetlen, aki immár három kontinensviadal aktív részese. A finnországi és a svédországi Eb után ezúttal Hollandiában kapott megtisztelő feladatot névrokonával, Kulcsár Katalinnal, akit a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet az előző év legjobb női bírójának választott a világon.

– Mindhárom csoportmérkőzésen kaptunk feladatot, utána pedig az egyik negyeddöntő-találkozó következett, ez utóbbi elég vadregényesen alakult – kezdte élménybeszámolóját a 36 éves létére idestova 14 esztendeje nemzetközi kerettag asszisztens, aki tartalmas pályafutása során BL-döntőn, korosztályos világbajnokságokon, felnőtt Európa-bajnokságokon, vb-, Eb- és olimpiai selejtezők sokaságán állt helyt.

– Az első küldésünkön megismétlődött a riói olimpia döntője: Németország játszott Svédországgal, gól nem született. Utána a skót-portugál párharc következett, ahol a portugálok nyertek 2-1-re. Mindkétszer a holland Nicolet Bakker volt a másik asszisztens és a finn Lina Lehtovaara a tartalék-játékvezető. A harmadik meccs a továbbjutásról döntött: bár a svájciak szereztek vezetést, de a franciák kiegyenlítettek, így az 1-1-gyel ők jutottak a nyolc közé. Akkor az Ekaterina Kurochkinával segítettünk Kulcsár Katalinnak, a negyedik bíró a német Bibiana Steinhaus volt.

A negyeddöntőben a Németország-Dánia összecsapást bízták rájuk a rotterdami Sparta-stadionban, ám a kiírt időpontban nem kezdődött el a mérkőzés, ugyanis szinte víz alá került a pálya.

– A felhőszakadás miatt játékra alkalmatlanná vált a gyepszőnyeg. Az európai szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy szombat este helyett vasárnap pontban dél legyen az új időpont. Bár a Marozsán Dzseniferrel felálló németek szereztek korán vezetést, végül a dánok fordítottak 2-1-re, és az elődöntőbe jutottak. A román Petruta Iugulescuval voltunk asszisztensek, míg a skót Lorraine Clark látta el a tartalék-játékvezetői teendőket. Több mint két hetet tölthettem el a hollandiai Eb-n. Hazatérve bekapcsolódok a magyar bajnokságba. Bár a hétvégi megyei edzőtáborból igazoltan távol voltam, lélekben igyekeztem ott lenni a kollégák között.

Dicsőséglista

2008: női UEFA Kupa-döntő (Umea-Frankfurt)

2008: női U 19-es Európa-bajnokság, Franciaország

2008: női U 20-as világbajnokság, Chile

2009: első hölgyként asszisztens a férfi NB I-ben (Kecskemét-REAC)

2009: női Európa-bajnokság, Finnország

2012: női U 17-es világbajnokság, Azerbajdzsán

2013: női Európa-bajnokság, Svédország

2014: női U 17-es világbajnokság, Costa Rica

2016: női Bajnokok Ligája-döntő (Lyon-Wolfsburg)

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!