Tokaj hírei

2010.12.28. 09:33

A sztárok jöttek, de tévéműsor nem lesz

<p>Tokaj - Mint arról korábban hírt adtunk: a Magyar Televízió Tokajban rögzítette volna december 20-án szilveszteri műsorának egy részét.</p>

A tervek szerint a Himnusz és az elnöki köszöntő után a Budapesti Operettszínház művészei a tokaji Rákóczi pincében egy nyolcvan perces egyveleggel szórakozatták volna a nézőket. A tévéfelvétel után a tervek szerint a város színházában is bemutatták volna azt a produkciót, amit a televíziónézők nézhettek volna meg. A műsor rögzítése azonban elmaradt, az pedig, hogy a művészek mégis felléptek a város színházában Kerényi Miklós Gábornak, az Operettszínház igazgatójának köszönhető.
- Amikor megtudtam, hogy a tévések mégsem jönnek Tokajba, felhívtam Medveczky Balázst, megtudakolni, hogy mi a gond. A Magyar Televízió vezérigazgatójává frissen kinevezett korábbi ügyvezető alelnök az előzetes megállapodás ellenére válaszra se méltatott. Többször is jelezték, hogy visszahívnak, de ez nem történt meg. Minden bizonnyal számára egy vidéki ember nem partner – kommentálta keserűen a történteket Májer János. – Mi se keveset vállaltunk volna a produkcióból, a forrásokon kívül a színházat, a 700 éves Rákóczi pincét is felajánlottuk, de hiába. Mintha némelyek úgy vélnék, hogy csak Budapesten vannak értékek – tette hozzá a tokaji polgármester
A Budapesti Operettszínház művészei azonban a történtek ellenére elvarázsolták a kisváros közönségét. A karácsony előtti előadásban a Csárdáskirálynőtől kezdve a Marica grófnőn át egészen a Rudolfig széles skálán csendültek fel a slágerré vált betétdalok. Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Bordás Barbara, Dolhai Attila és Peller Anna nevének hallatán pedig színültig megtelt a tokaji teátrum.
- Erdős József -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!