Tiszaújváros hírei

2018.10.31. 12:56

Kőkorszaki stílusban avatták a tiszaújvárosi csibéket

Tiszaújváros - A beavatási ceremóniával az Eötvösös diákok nagy családjának tagjaivá lettek.

Tiszaújváros - A beavatási ceremóniával az Eötvösös diákok nagy családjának tagjaivá lettek.

Bizonyára jóleső érzéssel gondol vissza mindenki a középiskolás éveire, vagy akár annak kezdetére, amikor „kis csibének” éreztük magunkat a nagyok társaságában. A hagyományokhoz híven a tiszaújvárosi Eötvös József Gimnáziumban az október a csibeavatóra való készülésről szól, ahol az újonnan érkező kisdiákokat az intézmény tagjaivá avatják.

Megannyi kihívás

Jó kedv, szórakozás és megannyi kihívás várta a 7. és a 9. osztályos tanulókat. Minden új évfolyamnak egy-egy bemutatkozó produkcióval kellett kezdenie a délutánt, hogy jobban megismerhesse őket a nagyérdemű. Ezután különböző ötletes feladatokban kellett részt venniük egyénileg, mint például a klasszikus lufi borotválás vagy említhetjük az éneklést és az eperjoghurt evését is.

Esküt tettek

A zsűri pedig értékelte a legjobb, leggyorsabb eredményeket. Befejezésként egy közös eskütétel következett: „A tojáshéj ott a fenekemen, belátom, így a 11.-eseket istenként imádom. Érzékeny idegzetüket tiszteletben tartom, nehéz táskájuk helyettük hordozom, fáradt hátuk megmasszírozom…” Ezzel az Eötvösös diákok nagy családjának tagjaivá lettek.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!