Tiszaújváros hírei

2018.10.08. 19:48

Átadták a Jabil új logisztikai bázisát Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Átadták a Jabil Circuit Magyarország Kft. új logisztikai bázisát a tiszaújvárosi ipari parkban hétfőn.

Tiszaújváros - Átadták a Jabil Circuit Magyarország Kft. új logisztikai bázisát a tiszaújvárosi ipari parkban hétfőn.

A Tiszaújváros-Invest Kft. 3,5 milliárd forint beruházással fejlesztette a csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant, amelyet az amerikai tulajdonú, elektrotechnikai termékeket gyártó cég bérel. Az új bázison raktárt és irodaterületet alakítottak ki, az alapterület szükség esetén két és félezer négyzetméterrel tovább növelhető.

A tiszaújvárosi gyár számára nagy előny, hogy logisztikai központja így mindössze 200 méterre helyezkedik el, a korábbi bázis 15 kilométerre volt.

Az avatáson Bruno Soler, a Jabil Európáért felelős ügyvezető alelnöke azt mondta: a cég jelentősen növeli kapacitását, amellyel fenntarthatja növekedését Kelet-Európában, különös tekintettel a tiszaújvárosi, ungvári és tveri üzemeire. Ez a logisztikai központ kapcsolatot jelent a gyárak között - mutatott rá.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere azt emelte ki, hogy a települést a gazdaság hozta létre, és ma is az ipar dominál itt. Jelezte: a Jabil meghatározó a városban, több mint háromezer embert foglalkoztat, folyamatosan fejleszt, jelentős iparűzési adót fizet.

A Jabil mára a világ első számú elektronikai beszállítójává vált, öt iparágban van jelen, ezek a telekommunikáció, a számítástechnika és adattárolás, ipari elektronika, orvosi elektronika és az autóipar.

A társaság jelenleg 28 országban több mint 100 gyáregységgel rendelkezik, dolgozóinak száma meghaladja a 180 ezret.

A cég 2000-ben nyitotta meg üzemét Tiszaújvárosban, amely globálisan a harmadik legnagyobb gyártóhelye. A Jabil Circuit Magyarország Kft. nettó árbevétele a 2017-es pénzügyi évben 914 millió dollár volt, amelynek 90 százaléka exportból származott.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!