Tiszaújváros hírei

2018.09.08. 14:43

A felújított Mándy-kastély kertje volt az egészségnap helyszíne

Sajóörös - Egészség- és sportnap a sajóörösieknek, immár második ízben.

Sajóörös - Egészség- és sportnap a sajóörösieknek, immár második ízben.

Nyárzáró rendezvényként második alkalommal rendezte meg a Sajóörös Községért Közalapítvány az Egészség- és Sportnapot a Mándy-kastély kertjében.

A kert újjáéledése a sikeres Mol Zöldövezet pályázatnak köszönhetően tavaly áprilisban kezdődött el. Számos rendezvény során több száz lelkes önkéntes fákat telepített, utakat alakított ki, padokat, asztalokat készített, füvesített, virágosított. A projektet idén május 1-jén zárták. A közösségépítésen, önkéntességen túl a cél volt az is, hogy a falu központjában méltó rendezvényhelyszín, pihenőpark jöjjön létre.

Az egészséges életért

A rendezvényen kétszáznál többen vettek részt. Mészáros-Vincze Annamária, az alapítvány kuratóriumi elnöke megnyitójában elmondta, hogy az Egészség- és Sportnap célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az egészséges életre, a megelőzésre, a segítségnyújtás fontosságára, valamint lehetőséget biztosítunk a sajóörösi és környékbeli sportegyesületeknek, hogy bemutatkozzanak, tagokat toborozhassanak.

A megnyitót követően adták át a Legszebb Virágos Kert pályázat díjait. A pályázatot tavasszal a Sajóörös Községért Közalapítvány írta ki a település lakói számára, nyereményük a helyi kertészetekben levásárolható vásárlási utalvány, amivel tovább szépíthetik kertjeiket. A település idén nevezett a Virágos Magyarország pályázatra, a közönségszavazáson az 1000 fő feletti települések kategóriában 58 település közül a 12. helyen végzett. A Virágos Magyarország zsűrije július végén tekintette meg a települést, eredményhirdetés ősszel várható. A sportegyesületek standokkal és bemutatókkal voltak jelen: a Maradj Mozgásban SE aerobik és természetjáró szakosztálya, a Borsodi RC Modell Fórum, a Sajóörös KSE, a tiszaújvárosi egyesületek közül a TIFIT SC Dance Fitness csapata, a Pepper SE, a Karakter Alapfokú Táncművészeti Iskola, a Fitt Dance. A Mondjunk Mancsot Egyesület terápiás kutyákkal, a PG Infi önvédelmi bemutatóval, Szemán János barantás és segítői felejthetetlen lovas-íjász programokkal várták a látogatókat. Az érdeklődők számára Kertai-Cseresnyés Beáta egészségmentor egyórás Beactive komplex tornát tartott. Ezt követően a kastélyban dr. Pető Gabriella Orvos természetgyógyász, fitoterapeuta, fülakupunktúrás addiktológus tartott előadást egészséges étkezésről, életvitelről, majd F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesülettől a sajóörösi bicikliútról, valamint a kerékpározás jótékony hatásáról beszélt.

Színvonalas programok

A rendezvényre kilátogatókat egész nap egészségsátor is várta, a település háziorvosa dr. Farkas Ilona és asszisztense, Timkó Szilvia egészségügyi méréseket végeztek, valamint a KH-Med munkatársai az elsősegélynyújtás főbb lépéseit mutatták be.

Az érdeklődők kipróbálhatták Szabó Csilla tibeti hangtál terápiáját, megkóstolhatták a Tea Harmónia teáit, valamint ismerkedhettek a gyógynövényekkel és Vincze Klaudia jóvoltából az ásványokkal is.

A gyerekek szórakoztatására ugrálóvár, arc-, henna­festés, valamint csillámtetoválás, Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesterségbemutatói állt rendelkezésre.

ÉM-TA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!