Tiszaújváros hírei

2016.04.06. 22:02

Az elektronikai ipar szépségeivel ismerkedtek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Ismét nyílt napot tartott a Jabil tiszaújvárosi gyára.

Tiszaújváros - Ismét nyílt napot tartott a Jabil tiszaújvárosi gyára.

Tavaly novemberben mérnökhallgatók, ez alkalommal pedig szakirányú középfokú oktatási intézmények végzős diákjait hívta meg a társaság, hogy megismerhessék egy technikus előtt álló lehetőségeket és kihívásokat, valamint belepillantsanak a 16 éve Tiszaújvárosban működő gyár működésébe.

Az eseményen három megyénkbeli, valamint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmény mintegy 80 diákját látták vendégül a tiszaújvárosi gyárban. Mint elhangzott, a program célja, hogy a résztvevőkkel – leendő szakemberekkel – megismertessék az elektronikai ipar szépségeit és előnyeit.

A Jabil Circuit Inc.-t 1966-ban alapították Detroitban. A társaság jelenleg 23 országban 90 gyáregységgel rendelkezik, a dolgozók száma meghaladja a 180 ezer főt.

A Jabil a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítója, vevőköre kiterjed a szórakoztató elektronika, a védelmi és légi ipar, az autóipar, üzleti és fizetési rendszerek, a számítógép és adattároló rendszerek, az ipari megoldások, az orvostechnika és berendezésgyártás, a számítástechnikai hálózati elemek, a távközlés, valamint a „clean” környezettudatos technológia területekre.

Támogatják a továbbtanulást

A program keretei között az „egyszerű gyárlátogatáson” túl a résztvevők betekintést nyerhettek a gyártási technológiákba, megismerhették a lehetséges technikusi és mérnöki karrierutakat, és a Jabil toborzócsoportja interaktív formában állásinterjú-tanácsokkal is ellátta az érdeklődőket.

Bár középfokú oktatási intézmények végzős diákjairól van szó, a mérnöki karrier­utak bemutatásával egyben azt is jelezte a Jabil, hogy náluk munka mellett is van lehetőség a továbbtanulásra. A vállalat hagyományosan támogatja munkatársai képzését, fejlődését, és a munkatársak tanulmányi szerződést is köthetnek a céggel, ami lehetővé teszi, hogy akár a vállalat költségére szakmai felsőoktatási tanulmányokat folytassanak.

Mint azt Aczél Krisztián, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója jelezte, az oktatási intézményekkel való szoros együttműködéssel elkötelezettségüket szeretnék kifejezni a munkaerőpiaci szereplők és az iskolák kapcsolatrendszerének fejlesztése iránt.

- ÉM -


Akik ott voltak

A részt vevő intézmények és szakok

– Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium (Nyíregyháza): gépgyártás-technológiai technikus, elektronikai technikus

– Kandó Kálmán Szakközépiskola (Miskolc): elektronikai technikus

– Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskolája: gépgyártás-technológus

– Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakképző Iskola: elektronikai technikus, gépgyártás-technológiai technikus

A hazai Top 50-es listán

A Jabil Magyarország 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban, ahol jelenleg összesen 54 ezer m2 gyártócsarnokban mintegy 4000 ember dolgozik. A Jabil Circuit Magyarország a cégcsoport világszerte a harmadik, Európában pedig a legnagyobb gyára.

Kétszázmilliárd forintos éves árbevételével a nemzetközi vállalatcsoport globális árbevételének közel tíz százalékát, az európainak pedig a felét állítja elő, ezzel a termelési értékkel a Jabil évek óta szerepel a hazai cégek Top 50-es listáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!