Tiszaújváros hírei

2012.01.11. 11:25

Húsz esztendős a TVK-Mali TK!

Tiszaújváros - A huszadik születésnapját a napokban ünneplő, 1996-tól TVK-Mali Triatlon Klub  néven jegyzett egyesület január 6-án tartotta meg évértékelő összejövetelét a tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelőtermében.

Tiszaújváros - A huszadik születésnapját a napokban ünneplő, 1996-tól TVK-Mali Triatlon Klub  néven jegyzett egyesület január 6-án tartotta meg évértékelő összejövetelét a tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelőtermében.A műsorvezető szerepét évek óta  remekül ellátó Lehmann Tibor, a klub korábbi kiváló versenyzője, Eb-ezüstérmese, sokszoros magyar bajnoka, jelenlegi vezetőedzője köszöntötte a szép számban egybegyűlteket, sportolókat, szüleiket, a meghívott vendégeket. Mielőtt dr. Márkus Gábor felidézte volna az elmúlt két évtized legjelentősebb pillanatait, a klub tagjai meglepték őt egy, a húsz évre visszatekintő fotó és filmösszeállítással, de nem maradhatott el az ünnepi torta sem.

Hasonló sikerekkel 

Az elnöki visszaemlékezésből megtudhattuk, hogy 1992. január 17.-én alakult meg a kezdetben Küllő, majd Supralux-Küllő, Supralux-Mali, 1996-tól pedig a TVK-Mali TK nevet viselő tiszaújvárosi triatlonos egyesület, melynek alapítói közül  - dr. Márkus Gábor mellett - a napjainkban a szenior csapatot erősítő Vígh Sándor is jelen volt az összejövetelen.

- A húsz esztendő alatt nem kevesebb, mint hatszáz sportoló fordult meg a klubban, melynek tagjai a közel száz magyar bajnoki cím mellett számos nemzetközi sikert is elértek – hangsúlyozta a klubelnök. -  Ez utóbbi kategóriában az eddigi legnagyobb eredményt 2010-ben Hankó Gábor szingapúri ifjúsági olimpián elért egyéni 9. helyezése jelentette, de  szintén emlékezetesek  maradnak a Gál Andrea, Vizi Viktória, Tóth Zsófia, Balogh Bence, Buru Gábor, Gályász Dániel, Lehmann Tibor, Rendes Csaba, Török Dániel nevéhez fűződő kontinens-bajnokságon begyűjtött egyéni és csapatérmek is. A városi önkormányzatnak, valamint régi és új támogatóinknak köszönhetően megszakítás nélkül tizenöt triatlon világkupát, tizenhárom  TVK Triatlon Nagyhetet, csaknem húsz országos bajnokságot rendezhettünk, melyre valamennyien méltán lehetünk büszkék. Időközben a negyedik olimpiájára készülő Gergely fiam a sportág komoly beosztású nemzetközi tisztségviselője lett. 2009-ben a nemzetközi szövetség – a világon elsőként - a tiszaújvárosi bázisunkat akkreditálta hivatalos ITU edzőközponttá. Az elmúlt évek során 45 országból jártak nálunk sportolók és trénerek, hogy hosszabb-rövidebb ideig itt készüljenek. Vezetőedzőnk, Lehmann Tibor  időközben megszerezte az ITU hivatalos szakmai képesítését, így ő is aktív részese az itteni és adott esetben a külföldi edzőtáborozásoknak. Az is  edzőink és sportolóink dicsérete, hogy leszámítva talán alakulásunk évét, végig az aktuális országos egyesületi rangsor elitjében foglaltunk, foglalunk helyet. Tavaly holtversenyben az első, idén  - mindössze 40 pont különbséggel - a második pozícióban zártunk. A céltudatos, elhivatott, kemény munkának betudható eddigi sikerek, a jubileum, erőt, motivációt jelenthetnek mindannyiunk számára, így bizakodhatunk a hasonlóan eredményes folytatásban.

Ajándékok a pódiumon

Fróna Judit zenés fotó összeállításaiban mutatta be a 2011-es szezont. A különböző kategóriák legjobbjai ezúttal is ajándékokat vehettek át a pódiumon. Az elit kategóriás sportolóknak, köztük a londoni olimpiai kiküldetésért harcoló Rendes Csabának  Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és Pálffy Gábor, a TVK kommunikáció vezetője gratulált. A további korosztályok képviselőinek, valamint a szakmai stáb tagjainak  Pogonyi Simon Edit, az Eötvös Gimnázium igazgatója, a tiszaújvárosi önkormányzat jelenlevő tagjai, a támogatók delegáltjai nyújtották át a jutalmakat.  A díjátadásban közreműködött  Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) tavaly nyár óta Lausanne-ban dolgozó sportigazgatója, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) alelnöke is.

Folytassa Tiszaújváros!

Az állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetés előtti hivatalos rész Bráz György méltató szavaival fejeződött be. A polgármesteri hivatal első embere gratulált a klub valamennyi tagjának az áldozatos munkával elért kimagasló eredményekhez és köszöntötte őket a születésnapon.  Elmondása szerint a város neve és a triatlon egybeforrott az elmúlt időszakban, a Nagyhét a legnagyobb helyi eseményt jelenti az ott élők és az oda látogatók számára. - A két évtizedet nevezhetjük kezdetnek is – fogalmazta meg a továbbiakban Bráz György. - Bízom benne, hogy 15-20 év múlva legalább olyan sikerszériáról  emlékezhetünk majd meg, mint tettük azt most! A testület nevében megígérhetem, hogy amíg lehetőség lesz rá, a tiszaújvárosi önkormányzat mindig is támogatni fogja ezt a sportágat, a klubot, annak rendezvényeit! 

- SZIS -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!