Nagyvilág

2014.10.14. 10:36

Így képzi ki az ISIS a terroristákat

Feltöltöttek a netre egy videót, amiben az látszik, hogy hogyan képzi ki az ISIS az újoncokat, mielőtt teljes értékű terroristává válnának.

Feltöltöttek a netre egy videót, amiben az látszik, hogy hogyan képzi ki az ISIS az újoncokat, mielőtt teljes értékű terroristává válnának. Három alapvető tréningen kell részt venniük.

1. Fizikai kiképzés, mely során kiemelt figyelmet fordítanak az utcai bunyókra.

2. Fegyverek ismerete.

3. Oktatás a Sharia törvényekről.

Szakértők szerint nagyon is komolyan kell venni az ilyen videókat. Sajnos az ISIS nagyon ügyesen készít motivációs filmeket, így egyre többet csatlakoznak hozzájuk. Ugyanúgy, ahogy a nyugati államokban is sikeresen hatnak az emberekre ezek a rövid kis toborzófilmek, úgy az ISIS esetében is nagyon hatásosak. Ha kikerülnek, már túl késő lesz a mozgalmat megállítani. Az amerikai haditengerészet egyik vezetője szerint itt már személyesen kell közbelépni, fizikailag kell a területre lépni és szétverni az ISIS-t. Ha csak bombáznak, akkor azzal annyit érnek el, hogy másnap folytatják a gyakorlatozást egy másik helyszínen.

Az egyik 13 éves fiúnak sikerült megszöknie a táborból és szörnyű dolgokat tárt fel médiában. Lefejezéseket, keresztre feszítéseket és halálra kövezéseket kellett végignéznie. Az ISIS most már egyértelműen nagyobb veszélyt jelent a nyugati civilizációra, mint az Al-Kaida. Nagyon fontos, hogy megállítsák a terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!