szon-sportoldal

2013.02.20. 12:21

Útjára enegedték a csatárt

Balkány - Vasas Tamás magasabb osztályba vágyott, a Balkány pedig nem állt fejlődése útjába.

Balkány - Vasas Tamás magasabb osztályba vágyott, a Balkány pedig nem állt fejlődése útjába.Végy egy jó kapust” – tartja az örökérvényű mondás. Persze, az sem árt, ha akad egy ütős csatár is a csapatban. Márpedig Vasas Tamás nem egy futballista a sok közül: ősszel tíz góllal segítette a Balkányt. Így felettébb érzékeny veszteségként élheti meg a megyei első osztályú futballegylet, hogy a támadó Ibrányban, vagyis NB III-as gárdában folytatja pályafutását. Mindazonáltal ez az élet rendje, elvégre a huszonkét éves fiatalember nívósabb bajnokságban is bizonyítan akar. Nos, nem tettek keresztbe neki.

– Tamás meghatározó ember számított, így hazudnék, ha azt mondanám, nem fog hiányozni – kommentálta a történteket Dobos Attila, a Balkány játékos-edzője. – Ugyanakkor szerette volna magasabb osztályban kipróbálni magát, ami részéről természetes igény, mi pedig nem álltunk a fejlődése útjába. Nincs más választásunk, valamiképpen pótolnunk kell őt, annál is inkább, mert tavasszal minden bizonnyal élet-halál vár nem csupán ránk, jó néhány együttesre. A bentmaradásért harcolunk, csak ez elfogadható, és a pályán el is követünk mindent ennek érdekében.

Dobos Attila duplán hozzájárulhat a küldetés teljesítéséhez. A télen igazolt friss szerzemény támadóként, miként szakvezetőként egyaránt kulcsfigurája lesz a balkányiak remélt tavaszi menetelésnek. Tény, a csapat pillanatnyilag tizedig a tabellán, ami „necces” pozíció – a bajnoki átszervezés következtében ugyanis úgy sakkoznak az illetékesek, hogy a biztos megkapaszkodáshoz a tabella első felében szükséges zárni.

Mindenesetre a Bárándról érkezett védő, Szabó János, a középpályásként bevethető, korábban a Nyírgyulajt erősítő Újfalusi Árpád jövetelével nem nyeretlen két évesekre csapott le az egyesület. Nem beszélve az eddig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyivánban játszó Bencsik Andrásról, aki irányítóként fontos szerepet tölthet be.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!