szon-sportoldal

2013.02.01. 11:40

Megdolgoztak a nyugalomért

Röplabda - Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata számára most élvezheti annak hasznát, amiért korábban megdolgozott. A nyíregyháziak idejekorán bebiztosították negyedik helyezésüket, így az alapszakasz hét végi zárófordulójában semmiképpen nem golyózhatják ki a felsőházi rájátszásból, miközben jó néhány együttes javában oszt-szoroz, kivon és összead. Csupán presztízsjelleggel bír a BSE elleni mérkőzés.

Röplabda - Az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata számára most élvezheti annak hasznát, amiért korábban megdolgozott. A nyíregyháziak idejekorán bebiztosították negyedik helyezésüket, így az alapszakasz hét végi zárófordulójában semmiképpen nem golyózhatják ki a felsőházi rájátszásból, miközben jó néhány együttes javában oszt-szoroz, kivon és összead. Csupán presztízsjelleggel bír a BSE elleni mérkőzés.A kiemelést élvező, címvédő Gödöllő bekapcsolódásával ugyanis csupán hét gárda folytathatja a küzdelmet a honi elitet képező mezőnyben – a többiek számára marad a kiesés elleni harc. Nos, ebből a gyürkőzésből maradnak ki a nyírségiek, akik szombaton a BSE otthonában mutatják meg magukat. A házigazda jelenleg ötödik a tabellán, ugyancsak nyeregben érezheti magát, vagyis a felek összecsapása igazából csupán presztízsjelleggel bír.

– Normális ütemben készültünk a meccsre, amelynek különösebb tétje nincs, bár azt azért nem mondanám, hogy mindegy, milyen eredmény születik – elmélkedett Balázs István, az NRK edzője. – Nem bánnám, ha a Vasas ellen visszafogott játékkal elvesztett két játszmát jó teljesítménnyel feledtetni tudnánk, a győzelem pedig külön ráadás lenne. A jövő héten, az úgynevezett pihenő időszakban, újabb feladat vár a lányok többségére: a csapat kilenc tagja a diákolimpia döntőben lesz érdekelt, Kecskeméten.

Ami pedig a folytatást illeti: a rájátszás február 15-én kezdődik, a három győzelemig tartó párharc során a Nyíregyháza ellenfele a TF lesz.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!