szon-sportoldal

2013.02.25. 11:17

Csak a forgatókönyv lett más

Nyíregyháza - Az Alba elleni vereségre számítani lehetett, de túl hamar alakult ki a felek közötti nagy különbség.

Nyíregyháza - Az Alba elleni vereségre számítani lehetett, de túl hamar alakult ki a felek közötti nagy különbség.

Az egymást követő Paks, Szombathely és Alba Fehérvár elleni mérkőzéseket éppolyan mérleggel zárta hazai pályán is a Marso-NYKK, mint idegenben: három vereséggel... Ráadásul a Pakstól és szombaton a Fehérvártól (63–94) nagyobb különbséggel kapott ki az élvonalbeli férficsapat, mint idegenben. Maradva az utóbbi mérkőzésnél: a három hiányzó (Boldizsár Ferenc, Mohácsi Máté és Kaluha Csaba) ismeretében nem a házigazda számított favoritnak, de azért arra lehetett számítani, hogy a látottaknál nagyobb ellenállást fejt ki az NYKK az alapszakasz utolsó itthoni meccsén.

– Magam sem értem, hogy az első félidőben miért voltunk ennyire megszeppenve és miért játszottunk ilyen bátortalanul – mondta a listavezető elleni mérkőzésről Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Úgy gondoltam, ha a kialakult helyzetben egyszer már ki kell kapnunk, akkor azt úgy tesszük meg, hogy sokáig tapadunk majd az Albára, és a végére őröl majd fel bennünket a bővebb kerettel rendelkező rivális. A forgatókönyv ehelyett az lett, hogy már az elején elhúzott az ellenfél, és a második játékrészben nyújtottunk jobb teljesítményt. Nem lehet azt mondani, hogy azért, mert akkor már a fiatalok jutottak volna szóhoz a fehérváriaknál, hiszen ellenfél edzője végig a húzóembernek mondható játékosait foglalkoztatta.

Egyetlen meccs maradt az alapszakaszból hátra: a nyíregyháziak szombaton elvileg Debrecenben lépnek pályára. Azért elvileg, mert a sereghajtó hajdúságiak az utóbbi időben többször is lemondtak a pályaválasztói jogukról, és vagy idegenben (mint Jászberényben vagy Fehérváron) voltak „otthon” vagy pedig Tiszaújvárosban (mint a Zalaegerszeg ellen). A hétfői állás szerint még egyik irányba sem történt lépés, így egyelőre úgy tűnik, az Oláh Gábor utcai csarnokban rendezik a kelet-magyarországi rangadót. Az NYKK-nál is ennek szellemében készülnek – remélhetőleg kiegyenesedett sorokkal.

– Kedden talán már teljes létszámban edzhetünk, amit nagyon várunk, hiszen az utóbbi hetek viszontagságai az edzések minőségének rovására mentek – adott hangot vágyainak Ferenczi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!