szon-sportoldal

2013.01.18. 11:37

Tabellaszomszédhoz utaznak a főiskolás kosarasok

Kosárlabda - A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő csapata a MAFC vendégeként tartaná meg lépéselőnyét ellenfelével szemben.

Kosárlabda - A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő csapata a MAFC vendégeként tartaná meg lépéselőnyét ellenfelével szemben.

Az ötödikkel szemben óvná meg negyedik helyezését a Nyíregyházi FSE-NYKS, magyarán az amatőr női bajnokságban szereplő főiskolás csapatra szombaton délután rangadó vár a MAFC otthonában. Az ősszel hazai pályán 99–60-ra megnyert mérkőzés a nyíregyháziak mellett szól, az viszont kevésbé, hogy eddig a közvetlen riválisok elleni idegenbeli mérkőzésekből nem jött ki túl jól Farkasinszki Gyuláné csapata.

– Céljaink eléréséhez mindenképpen szükségünk van a szombati győzelemre – vágott a közepébe az NYFSE-NYKS edzője. – Igaz, hogy itthon simán vertük a MAFC-ot, de a fővárosiak azóta feljövőben vannak, ami annak köszönhető, hogy erősödtek néhány játékossal. A múlt heti, Szeged elleni játékunk biztató volt, szombaton minden azon múlik, hogy az ellenfél zónavédekezésével szemben mennyire tudjuk megjátszani a centereket, illetve milyen százalékban tudjuk értékesíteni a távoli dobásainkat. Ilyen téren legutóbb javuló tendenciát mutattunk, bízom benne, hogy ez most sem lesz másként.

Sérülés és betegség nem nehezíti a főiskolások dolgát, és remélhetőleg a hóhelyzet is lehetővé teszi, hogy megrendezzék a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!