szon-sportoldal

2013.01.28. 09:29

Nem elégszik meg langyos vízzel

Labdarúgás - A Rakamaz új edzője, Lelt József tizenkilencre lapot kér: megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a csapatból.

Labdarúgás - A Rakamaz új edzője, Lelt József tizenkilencre lapot kér: megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni a csapatból.Az utolsó érdemi információ az volt a Rakamazról, amikor Falatovics László az őszi zárófordulót követő nyilatkozatában lemondott az edzői tisztségről. Majd néma csend borult a tájra – helyesebben a megyei első osztályú futballcsapatra...

Szó se róla, a tizennegyedik, vagyis a bajnoki átszervezés következtében vastagon kieső pozícióban posztoló egyesület körletében a nyáron is kissé kaotikus állapotok uralkodtak. Akkor nagy nehézségek árán mentették a menthetőt, menetközben feltöltve a hézagos játékoslétszámot, ehhez képest jelenleg még istenes is a szituáció.

Január végére megtalálták a távozó tréner utódját, aki nem más, mint Lelt József. Mindenesetre legutóbb a megye kettes Pátrohát irányító, de idejekorán, az idény elején elköszönő szakvezető nagy fába vágta fejszéjét. Elég csak végigtekinteni az elmúlt időszakban elszivárgó labdarúgók listáján. A Koczogh István, Szabó Benjámin, Venczel Imre trió a Gávavencsellőt választotta, mag Takács István az „osztálytárs” Kótaj szerzeményeként folytatja. A szezon kezdete után csatlakozó debreceni különítmény, köztük a jelentős élvonalbeli múlttal rendelkező Fóirán Zsolt, Sándor Csaba, Szatmári Csaba hármas ugyancsak elbúcsúzott, tehát csaknem egy kezdőcsapatra való játékost vesztett el a Rakamaz.

Hogy mégsem ég a ház, annak ékes bizonyítéka, hogy szombaton előkészületi mérkőzésen lépett pályára és nyert 2–1-re Tokajban a Lelt-legénység. Mégpedig jó néhány próbajátékossal soraiban, és többen biztatóan mozogtak. A következő, Erdőbénye elleni hazai edzőmeccsen még inkább kikristályosodhat, kire számítanak a tavaszi folytatásban.

– Nem egyszerű a helyzet, én viszont szeretem a kihívásokat, most mondhatnám, tizenkilencre lapot kérek – jelezte Lelt József, hogy a Rakamaz nem statisztaszerepre készül a tavaszi idényben. – Gyakorlatilag teljesen új csapatot kell építeni, a habitusom pedig olyan, hogy nem elégszem meg a langyos vízzel. A lehető legtöbbet próbálok meg kihozni abból a játékoskeretből, amelyet rövid időn belül igyekszem kialakítani, hogy ez mire lesz elég, az egyelőre rejtély...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!