szon-sportoldal

2013.01.28. 10:23

Kevés híján rekordbeállítás

Atlétika - Tavaly a teljes fedett pályás szezon „elmaradt” a sportágban, mivel az országos versenyeknek nem sikerült megfelelő minőségű pályát építeni Budapesten. Okulva a történtekből, ezúttal újra a Syma-csarnok lett az atlétika otthona, és szombaton meg is rendezték az idény első nemzetközi versenyét, a Budapest-bajnokságot. Bakosi Péter idei, Palásti Luca egyéni legjobbját érte el a bajnokságon.

Atlétika - Tavaly a teljes fedett pályás szezon „elmaradt” a sportágban, mivel az országos versenyeknek nem sikerült megfelelő minőségű pályát építeni Budapesten. Okulva a történtekből, ezúttal újra a Syma-csarnok lett az atlétika otthona, és szombaton meg is rendezték az idény első nemzetközi versenyét, a Budapest-bajnokságot. Bakosi Péter idei, Palásti Luca egyéni legjobbját érte el a bajnokságon.A Nyírsuli sportolói két érmet szereztek: Palásti Luca 400 méteren remek futással, az előző heti, bécsi egyéni rekordját (57.85) tovább javítva végzett az élen 57.40 másodperccel, míg Bakosi Péter magasugrásban lett a második. Utóbbit a szerb Milos Todoszijevics előzte meg, aki éppúgy 215 centit ugrott, mint a nyíregyházi versenyző, ám azt elsőre. A nyári U23-as, és titkon a márciusi fedett pályás felnőtt Európa-bajnokságra készülő „kis” Bakosi megint 210-en kezdett, amin gond nélkül átlendült, a 215-öt pedig másodjára vitte. Az idei egyéni csúcs után következett az egyéni rekordbeállítást jelentő 220, ám a három biztató kísérlet ellenére a léc mindháromszor leesett. Bakosi Péter másnap, a Nyíregyházi Főiskolán rendezett versenyen is rajthoz állt, ahol 210 centit ért el.

Budapest-bajnokság

Felnőtt, férfiak

200 m: 12. Vigvári Szabolcs (Nyírsuli) 23.16.

400 m: 5. Vigvári Szabolcs (Nyírsuli) 51.03.

Magasugrás: 2. Bakosi Péter (Nyírsuli) 215.

Nők

400 m: 1. Palásti Luca (Nyírsuli) 57.40.

800 m: 17. Hollósi Viktória (Nyírsuli) 2:34.27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!