szon-sportoldal

2013.01.24. 11:40

Ibrány: Keresik a góllövő megoldást

Labdarúgás - Az őszi szezon során kettészakadt az NB III. Tisza-csoport mezőnye, és az Ibrány nem ahhoz az öt csapathoz tartozik, amelyik elhúzott a többiektől, és szinte már féltávnál biztosította jövő évi harmadosztályú tagságát, vagy legalábbis azt, hogy rájátszást vívhat a bentmaradásért.

Labdarúgás - Az őszi szezon során kettészakadt az NB III. Tisza-csoport mezőnye, és az Ibrány nem ahhoz az öt csapathoz tartozik, amelyik elhúzott a többiektől, és szinte már féltávnál biztosította jövő évi harmadosztályú tagságát, vagy legalábbis azt, hogy rájátszást vívhat a bentmaradásért. Viszont mint másik hat riválisnál, úgy Ibrányban is abban reménykednek, hogy tavasszal elérhető lesz a hatodik pozíció, ami adott esetben szintén osztályozót érhet.

– Tudjuk, hogy sok csapatnál gondolkodnak úgy, mint mi, de készek vagyunk bárkivel megharcolni – jelezte Móré Zoltán, az Ibrány SE elnöke a futballcsapatnál meglévő elszántságot. – A céljaink nem változtak, jövőre is tagja szeretnénk lenni a szűkített létszámú harmadosztályú mezőnynek, a téli erőfeszítéseink ennek megfelelőek. Kapcsolatban állok egy lehetséges külső támogatóval, akinek a segítségével keressük a góllövő megoldást. Mert az őszi szezonban leginkább csatárposzton adódtak gondjaink.

Addig is a következőképpen alakult az ibrányi játékosmozgás: érkezett Kovács Norbert Nagyecsedről – a rutinos játékos a középpályán és a védelemben is bevethető. Rajta kívül is vannak még kiszemeltek, nem meglepő, leginkább a csatárposztra. Merthogy a két romániai támadójuktól, Vlad Rujától és Ciula Csongortól elköszöntek az ibrányiak.

– Ugyan képzett futballistákról van szó, de a góllövésben nem jeleskedtek, és költségkímélő vonzata is van annak, hogy elköszöntünk tőlük – indokolta meg a lépést Móré Zoltán. – A határon túlról nem kívánunk újabb futballistákat igazolni, maradnak a braziljaink, akik közül Ruan Carlos Pereirára és Flavio Adrianóra továbbra is számítunk. Nem dőlt még el Reinaldo Da Silva sorsa, ő a hétvégén érkezik vissza Magyarországra, és még az is lehet, hogy nálunk folytatja a pályafutását. Távozik még tőlünk Vasas Gergő kapus, aki Tóth Norbert mellett alig jutott játéklehetőséghez. Elfogadjuk, hogy NB III-ban szeretne védeni, erre nálunk nem nyílott lehetősége, és azzal támogatjuk törekvéseit, hogy nem gördítünk akadályt a távozása, boldogulása elé.

Az ibrányiak úgy tudják, hogy a kapus – a Nyíregyháza Spartacus kölcsönjátékosaként – Tiszakanyárra tart. Az Nem zárható ki, hogy a Szparival és a Nyírsulival meglévő jó kapcsolatnak köszönhetően is erősödik a tél folyamán az NB III-as alakulat, amely az őszi szezonban is több fiatal futballistát foglalkoztatott. Amúgy Kovács János edző heti két alkalommal teremben tart foglalkozásokat, mivel a pálya állapota nem teszi lehetővé a szabadtéri edzéseket, így a friss levegőn egyelőre csak a futómunkát végzik a játékosok. Az edzőmeccsekről pedig a nyírbátori felkészülési torna gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!