szon-sportoldal

2010.08.18. 14:23

Forrónak ígérkező bajnoki folytatás...

<p>A megyei bajnokságokkal szemben a harmadik vonalban szereplő futballcsapatok tagjai száraz bőrrel vészelték át az egyébként viharosan induló őszi idényt.</p>

A nyitóforduló valmennyi összecsapását annak rendje és módja szerint letudták – megjegyzendő: a vasárnapi találkozókat csupán a viszonylag korai kezdési időpont miatt sikerült befejezni.

Nos, az első fellépést elszúró együttesek kivétel nélkül a javítás szándékéval lépnek színre a hét végén esedékes második körben. Ibrányban mindjárt két olyan együttes esik egymásnak, amelyek számára egyaránt balul sült el a rajt. Immár új trénerrel, Tóth Jánossal próbál emlékezeteset alkotni a hazai vereséggel startoló Baktalórántháza. A döntetlennel debütáló ÚSE-Nagykálló rázós feladat elé néz: a tiszakanyári katlanban nem csupán az – erőre jelzett – kánikula következtében várnak meleg pillanatok a Fogarasi-legénységre.

A legutóbb ugyancsak otthon elhasaló Nyírmada sem számíthat babazsúrra Kemecsén. Mert bár a bajnoki címvédő „pontosan” tért haza a hajdúböszörményi túráról, vasárnap aligha éri be egy iksszel.

2. forduló (kezdés: 16.30): szakvezetői várakozás

Szombat

Kemecse (7.)–Nyírmada (13.)

Koskovits György edző: – Sajnos, az első mérkőzésünkön a felkészülési időszak problémái teljes mértékben kiütköztek. A hét végi hazai bajnokinkra a helyztekihasználáson feltétlenül javítani kell, ebben az esetben győzelemmel engeszteljük ki felettébb igényes közönségünket.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Egy jó kemecsei csapat ellen fogunk játszani, ami nagyom nehéz feladatnak ígérkezik, ezzel együtt mindent megteszünk a pontszerzés érdekében. Az is egyértelemű, ehhez sokkal lelkesebb játékra lesz szükség, mint a nyitófordulóban. Akadnak a sérültek a keretben, Fejes János és Katona Richárd pályára lépése kérdéses.

Tiszalök (14.)–Létavértes (11.)

Péntek Miklós, tiszalöki edző: – Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazai pályán sikeresen mutatkozzunk be. A Létavértesről elmondható, hogy hozzánk hasonlóan a legfiatalabb átlagéletkorú csapat, tehát náluk is viszonylag kevés a rutinosnak tekinthető futballista. Remélem, megkezdjük a pontszerzést, lehetőleg minél többet szeretnénk begyűjteni ezen a meccsen.

Vasárnap

Balkány (9.)–Baktalórántháza (15.)

Purguly Árpád, balkányi edző: – Apró lépésékkel haladunk előre, megpróbáljuk otthont tartani a három pontot. A nigériai légiós, Michael és a román Boros János játékengedélye még nem érkezett meg, ugyanakkor remélem, hogy az eddig sérüléssel bajlódó Nagy Dávid, illetve Klein Attila felépül a bajnoki meccsig.

Tóth János, baktai játékos-edző: – Úgy gondolom, minden kezdet nehéz. A Ladány elleni vereséget el kell felejteni, a csapat helyre fogja tenni ezt a kisiklást, győzelmi reményekkel lépnk pályára Balkányban.

Ibrány (16.)–Nagyecsed (12.)

Kató István ibrányi edző: – Az első hazai mérkőzésen szeretnénk megfelelni az elvárosoknak, egyben feledtetni a tuzséri kisklást. Ehhez minden feltétel adott, valamennyi játékosra számíthatok.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Egyik csapatnak sem sikerült jól a rajt, ezért nyilvánvalóan mindkettő javítani szeretne. Ibrányban nyerni mindig nagyon nehéz, de a hét végi bakinkat szeretnénk feledtetni.

Tiszakanyár (5.)–ÚSE-Nagykálló (10.)

Gerliczki Máté, tiszakanyári edző: – Bár nem félelmetes, de csupa jó információt gyűjtöttünk az ellenfélről. Tudatos felépített, modern támadófutballt játszó csapattal találkozunk, véleményem szerint a bajnokság egyik üde színfoltja lesz az ÚSE-Nagykálló, amit a harmadik fordulótól akár be is bizonyíthatnak.

Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Úgy gondolom, hogy ez az a mérkőzés, amire nem kell külön motivációt találnom,hogy felspannolja a csapatomat. A két csapat ellentétes célokért küzd, hiszen számunkra újoncként a bentmaradás az elsődleges feladat. A tisztes helytállásra törekszünk, de nem szeretnénk kellemes edzőpartnere lenni a hazaiaknak. Éppen ezért a biztonságos védekezés mellett bátor,harcos, támadó szellemű játékot várok a fiúktól,s azt,hogy senkiben sem maradjon hiányérzet a mérkőzés végén a hozzáállásunkat illetően.

Kótaj (2.)–Cigánd (3.)

Csoma Dezső, kótaji edző: – Ettől jobb kezdés nincs: a nyitányon idegenben sikerült nyerni! Az biztos, hogy ez nem az a kótaji csapat, amely az elmúlt idényben szerepelt, remélem ez az eredményekben is tükröződni fog! Mindenesetre most egy erős együttessel találkozunk, de győzelemre játszunk.

Püspökladány (4.)–Tuzsér (1.)

Révész Csaba, tuzséri edző: – A nyitómérkőzésen szerzett értékes győzelem mellett leginkább annak örültem, hogy csapat játékán már megmutatkoztak azok a jegyek, amit a továbbiakban még szeretnénk erősíteni. A Püspökladány a Bakta idegenbeli legyőzésével letette névjegyét, már csak ezért is úgy gondolom, erős ellenfél otthonába látogatunk a hét végén. Serdülőkoromban játszottam már Ladányban, akkor kellemes élményekkel távoztam...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!