szon-sportoldal

2010.07.17. 20:41

Százméteren száguldoztak a veteránok

<p>Szombaton sem volt megállás, reggel beindult a nagyüzem a veterán atlétikai Európa-bajnokságon.</p>

A Tiszavasvári úti pályán az öreg diszkoszosok reptették az egykori harci eszközt, a dobókörben lépett a verseny legidősebb férfi versenyzője, a német Klaus Langer, aki 1916. 07. 15-én született, azaz Nyíregyházán ünnepelte kilencvennegyedik születésnapját. A "fiatalabbaknál", a 85 évesek mezőnyében a szlovákiai Érsekújvárról érkezett Pásztor Gyula pedig szombaton töltötte be nyolcvankilencedik évét. Annak ellenére, hogy a diszkoszok hamar landoltak, valamennyien jó hangulatan vetélkedtek és elégetetten zárták a délelőttöt.

Délután a Városi Stadion lelátóin többszázan foglaltak helyet, hiszen ötkor kezdődtek a száz méteres síkfutások fináléi. Itt is láthattuk a délelőtt diszkoszozó, a 85 évesek kategóriájában induló Rudolf Herbstet, aki korához képest "szélvészgyorsan" száguldott (18.14) , és zsebelte be az aranyat. A legidősebb a 91 éves olasz Ugo Sonsetti volt, aki 18.18 másodperc alatt gyűrte le a száz métert. A hölgyeknél a legidősebb kategóriában , a nyolcvan esztendőseknél a litván Austra Reinberga végzett az élen. 19.55–ös idővel.

A sprinterek vetélkedésénél elkezdte verni az örödög a feleségét, sütött a nap és közben esett az eső. Szerencsére a debreceni öttusa EB-én galibát okozó vihar ide érve megcsendesedett, a futókat nem nagyon, a diszkoszvetőket viszont annál inkább zavarta, mert csúszott a dobókör, és az addig kedvező ellenszél is elmúlt.

Vasárnap reggeltől jön az első, nem stadionbeli rendezvény, az utcai gyaloglók viadala. Az indulók a belvárosban, a Bessenyei és Benczúr terek körül teljesítik majd a különböző távokat. A verseny miatt útlezárások lesznek, amiért a szervezők a városlakók megértését kérik.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!