szon-sportoldal

2007.11.06. 10:51

Scott visszatér Nyíregyházára

<p>Osztrák ellenféllel szemben kezdi meg szereplését az újonnan életre hívott Közép-európai Ligában a Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabdacsapata. <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/scott-ujra-a-bujtosi-csarnokban/cn/szon-news-km_01-20071106-110130"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/sysres/sites/szon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A Klosterneuburg idei eredményei</B></A></p>

A nyíregyháziak számára történelmi jelentőségű lesz ez a mérkőzés, hiszen először léphet ki a nemzetközi porondra.

Az első ellenfél a Xion Dukes Klosterneuburg nyugati szomszédunk bajnokságának meghatározó alakulata, Magyarországon rendszeres vendégnek számít a nyári felkészülési tornákon. Épp egy ilyenen látta a „sógorok” csapatát Déri Csaba edző.

– Sopronban láttam játszani a Klosterneuburgot, akkor még nem gondoltam, hogy hamarosan ellene készíthetem fel éppen aktuális csapatomat – mondta a nyíregyháziak trénere. – Az akkor látottakból sok minden nem szűrhető le, hiszen nem volt még teljes az osztrákok kerete, azóta viszont több légióst is szerződtettek. A magam részéről nagyon várom már ezt a sorozatot, büszkességgel tölt el, hogy a magyar kosárlabdát képviseljük a Közép-európai Ligában. Mindez rangnak számít, így nem kétséges, komolyan vesszük a sorozatot, nem teszünk különbséget a nemzetközi porondon vívott és a bajnoki meccsek között. Tény, nem lesz egyszerű megoldani együttesen a felkészülést és a versenyeztetést, hiszen a következő hat hétben rendre lesznek hétközi meccseink. Ugyanakkor vallom, a meccs a legjobb edzés.

Ami pedig az osztrákokat illeti, a bajnokság első öt fordulójában négy sikert aratott a Klosterneuburg, azóta viszont háromszor vesztett, utóbb a Kapfenberg ellen 87–70-re. Nyolc játéknap után éppen ötvenszázalékos az ellenfél mérlege. Négy amerikai játékos erősíti a riválist Sam Spann, Darnell Scott, Kevin Martin és Calvin Watson személyében, vagyis újra lesz Scott nevű kosaras a bujtosi csarnok parkettjén. Mellettük a bosnyák Damir Hamidovic látta még meg a napvilágot Ausztrián kívül, de a bosnyák játékosnak már van osztrák útlevele is. Az edzőt Werner Sallomonnak hívják, az ő fia, Lukas is szerepel a keretben.

Kapcsolódó cikkek:

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!