szon-sportoldal

2007.11.08. 12:35

Martinez Adlum Gödöllőn edz

<p>A kubai klasszis menedzsere meghökkentő fordulattal rukkolt elő.</p>

Misleydis Martinez Adlum sokat tett azért, hogy a Betonút-NRK Nyíregyháza a 2006/2007. évi kiírásban bajnok és kupagyőztes lett.

A szezon után Romániába vezetett az útja, ám nem maradt ott. Váratlanul visszatért Magyarországra, igenám, de éppen a nyíregyháziak legnagyobb riválisánál, Gödöllőn edz.

Könnyekkel küszködve búcsúzott el aranyos társaitól Misleydis Martinez Adlum közel fél éve. Már akkor sejteni lehetett, hogy aligha tér vissza a kubai röplabdázóhölgy a Betonút-NRK-hoz, hamarosan pedig közhírré tették: a bukaresti Dinamóban folytatja pályafutását. Sok időt nem töltött Romániában, sőt, azóta már Zágrábban is járt próbajátékon, mígnem a minap Magyarországra érkezett. A bajnokcsapatnál tapasztalt túláradó szeretet után furcsa volt arról értesülni, hogy újabban a Nyíregyháza legnagyobb riválisánál, Gödöllőn edz. Aligha önszántából, de ez esetben korántsem az érzelmi szálak az erősebbek.

– Kedd óta készül nálunk Martinez Adlum, szerintem kilencven százalék, hogy nálunk folytatja a pályafutását – közölte érdeklődésünkre Hollósy László, a Gödöllő edzője, aki a bajnoki döntő során éppen a karibi hölgy akkori csapata ellen játszott együttesével. – Tudomásul kell venni, hogy ilyen kaliberű játékosok sorsáról a menedzserek döntenek. Természetesen már tavasszal is tetszett a teljesítménye. Mivel kubai, komoly adminisztrációs akadályokat kell leküzdeni, ennek intézése egy helyi vállalkozó révén folyamatban van. Kíváncsian várom én is, hogy mi lesz Misleydis sorsa.

A Betonút-NRK Nyíregyháza szakmai stábja jelenleg az eindhoveni olimpiai selejtezőn tartózkodik, ahol a nyitónapon a magyar válogatott 3:0 (15, 20, 16)-ra alulmaradt az ukrán gárdával szemben. Nem tudtuk utolérni Ludvig Zsolt vezetőedzőt (nem mellékesen szövetségi kapitányt), elképzelhető, hogy mennyire döbbenten értesült a hírről. Martinez Adlum egykori játékostársai értetlenül állnak a lépés előtt, hiszen Mis nagyszerűen érezte magát velük, úgy búcsúzott májusban, hogy ha visszatér Magyarországra, csakis Nyíregyházán játszik. Erre van is esély december 21-én a bujtosi csarnokban, szépséghiba, hogy jelen állás szerint gödöllői mezben feszít majd...

Kapcsolódó cikkek:

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!