SZON - Jegyzet

2008.10.22. 11:41

Húszezret bukott egy perc alatt a nő

<p>Szenvedélybetegség vagy piára kell neki? Kérdeztem magamtól minap, mikor egy fiatal - max. 40 éves - nőt láttam a játékgép előtt nagy hévvel gombot verni egy büfében. <STRONG>Tatjana jegyzete</STRONG></p>

Mire befejeztem a fantasztikusan egészséges kajámat, addigra a hölgy kivert huszanhatezer forintot a gépből: ment a pénztárhoz, kifizették neki a nagyját, de néhányszáz forintból mégegy - hangsúlyozom, MÉGEGY - Unicomot kért.

Először gondoltam: na, nyerő szériája volt, lehet, hogy "csak" tízezret dobált be, és kivett huszanhatot - a mákos -, aztán arra gondoltam az is megeshet, hogy már sok-sok tízest etetett meg a pénznyelővel, és most az Uncsi lecsapása után továbbáll.

Ehhez képest a következő történt: géphez visszaül, Uncsit elfogyaszt, húszezrest bedob...

Szolídan felemeltem a pulóver ujját az órámról, és mérni kezdtem az időt. Megdöbbentem: hatszáz forintos téttel a benyeletett húszezer forint mindössze egyetlen percig tartott... Egyetlen perc, és odavész az a húszezres, melyből - maradjunk a témánál - nem kevesebb, mint ötven darab 4 cl-es uncsi jött volna ki. És még mi minden?! Van, akinek ennyi az össz havi keresete, mert takarít valahol időnként, vagy egy koldus ennyi gyűjt össze egy nap alatt az utcán. De mindössze egy perc alatt eltapsolni, ez valami döbbenet.

Vajon jövedelemkiegészítés? Vagy "egyszerű" játékszenvedély? Esetleg piára kell? Mindegyik szomorú: fiatal, ereje teljében lévő, és ráadásul nő...Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek:

- Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!