SZON - Buli

2008.04.09. 12:20

Anna and the Barbies reloaded!

<p>A Balkan Fanatikból jól ismert Anna és testvére, Samu szerkesztőségünk vendége volt a napokban. Rövid séta közben, míg a szerkesztőségbe értünk, megállás nélkül beszélgettünk. Zenékről, stílusirányzatokról, koncertekről. Akkor már tudtam, hogy ez a csaj érti a dolgát és nem csak úgy csinál, mint a „többi”. <DIA alt="Anna and the Barbies 2008.04.08." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Anna_and_the_Barbies_2008_04_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Anna and the Barbies 2008.04.08." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/anna.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Hogy is ne értené! Aki 19 éves korában mindent maga mögött hagyva nekivág a nagyvilágnak, hogy szerencsét próbáljon. Bejárta többek között Angliát, egész Európát, New York-ban is megfordult, ahol úgy hozta a sors, hogy a Fugees  producere előtt megmutathatta tehetségét egy rögtönzött előadás kereteiben. Ezzel nem mindenki dicsekedhet el.

Anna elmondása szerint Amerikában kapta el a rap érzés mint zenei irányzat, amely kis hazánkig elkísérte. Táncolt, verseket költött, szövegeket írt. Majd amikor már nem fért több sor a papírra, testvére, Samu zenéket kezdett írni és lassan megalakult az Anna and the Barbies, mely mára már úgy tűnik, hogy egyre biztosabban halad előre a zenei iparban.

 

Azt már tudhatjuk, ha MC Jammin’ valamibe belekezd, abból csak jó sülhet ki, ahogyan ezt a Balkan Fanatikkal is bizonyította jellegzetes búgó hangjával.
Szerkesztőségünkben most, mint Annával beszélgettünk, hiszen egyre többet hallani az új zenekarukról, melyben több zenei irányzatot is felfedezhetünk. Van benne egy kis hip-hop, egy kevés jazz, rap és kis trip-hop némi popos hangzással fűszerezve.
Saját bandájában, az Anna and Barbies-ban nyoma sincs a barbiknak. A barbik picit viccesen az országosan ismert zenészek önálló önkéntes csoportosulása.

A csapat 2004-ben alakult. Nem is kellett sokáig várni, hisz 2005-ben megérkezett első albumuk, mely a Passion Fruit címet kapta. Itt is voltak kudarcok, mint minden zenekarnál. Nemzetközi szerződések áradata, jobbnál jobb kiadók ígéretei, majd ezek mind szertefoszlottak.
Szerencsére a sok negatív élmény után győzni tűnik az igazság.

2008-at írunk és megjelent az új lemez, mely a Medallion címet viseli. Ebben az albumban minden benne van, amit eddig a hátuk mögött hagytak, pozitív és negatív élmények, és persze a hétköznapi életszituációk köszönnek vissza a CD-ről.
A lemez elindítása után a szürke, sejtelmes, de mégis sokat mondó művészi borító ellenére nem valami ghotic muzsika csendül fel, hanem magyar, angol és spanyol szövegekkel színesített, igazi zúzós rockzene, kicsit bolondos popzene és kőkemény hip-hop köszön vissza egy kis tangóval és persze Varga Zsófi vokáltémáival színesítve.
Első albumukról már videoklip is készült. Októberben a ">Tangó című számukhoz, majd az Álmatlan trackhez készült klipes változat, melyet a helyi zenecsatornák már sugároznak.

Most jönne az, hogy aki kíváncsi a bandára, az...
De nem. Szeretném leszögezni, hogy ez a csapat nem egy „csinált” zenekar.
Anna a Balkán Fanatik legmozgalmasabb egyénisége és a Ghymes egyik zenésze is. Szerelemzene részben, viszont semmiféleképpen nem a kiadók és a menedzsment által kiagyalt zenei médiamaszlag.

Tagok:

Pásztor Anna – ének, rap

Pásztor Sámuel – gitár, vokál

Heilig Tamás – basszusgitár

Dr. Jeff A. Matrixx - billentyű

Delov Jávor – dob

Contact:http://www.annaandthebarbies.hu

                http://www.myspace.com/annaandthebarbies

 

B.D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!