Helyi közélet

2011.08.10. 15:25

TVK ITU Triatlon VK: világszám!

Tiszaújváros - Javában tartanak a tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét eseményei, amelyek abszolút egyedülállóak az országban. A vasárnapi Világkupa pedig minden túlzás nélkül világszám. Szűcs Istvánnal, a 15. TVK ITU Triatlon Világkupa médiafelelősével beszélgettünk.

Tiszaújváros - Javában tartanak a tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét eseményei, amelyek abszolút egyedülállóak az országban. A vasárnapi Világkupa pedig minden túlzás nélkül világszám. Szűcs Istvánnal, a 15. TVK ITU Triatlon Világkupa médiafelelősével beszélgettünk.BOON: Ismert már, hogy kik, és mennyien állhatnak rajthoz a hétvégi tiszaújvárosi Világkupán?

Szűcs István: A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) illetékesei szerdán reggel véglegesítették a rajtlistákat. A 75-75 helyre átlagosan kétszeres volt a túljelentkezés, így a ranglista pontok döntöttek. 37-38 nemzet sportolói lesznek ott vasárnap a sajószögedi Tolnai-tó partján, az úszás rajtjánál. Ezt megelőzően a szombati FSA Vision ETU Triatlon Junior Európa-kupa futamra 18-20 országból érkeznek versenyzők, mintegy 130-140-en. A múlt hétvégén volt Fadd-Domboriban a sprinttávú magyar bajnokság, egyben válogató verseny is. A legjobb 16 magyar gyermek korcsoportos leány és fiú, és a legjobb 16 serdülő korcsoportos leány és fiú indulhat majd itt, Tiszaújvárosban, a hazánkban először megrendezésre kerülő Magyar Utánpótlás Gálán.

BOON: Kik azok a magyarok, akiknek szurkolhatunk?

Szűcs István: A ranglista pontok alapján 5-5  magyar női és férfi versenyző állhat rajthoz a vasárnapi világkupán. Kovács Zsófi például, aki tavaly nagyon jól ment, ismét az első 10-ben végezhet. Ő már félig-meddig kint van a jövő évi londoni olimpián. Tőle sokat várunk. Reméljük, hogy nagyon jól fog szerepelni Tóth Zsófi is, aki a TVK MALI Triatlon Klub színeiben versenyez; ő szintén a londoni indulásért küzd, csakúgy, mint Vanek Margit, Szalay Szandra, illetve az első felnőtt világversenyén rajthoz álló Dudás Eszter. A férfiaknál Rendes Csabának, a házigazdák olimpiai aspiránsának szurkolhatunk leginkább, de minden bizonnyal ifj. Faldum Gábor, Fecskovics Attila, Tóth Tamás és Vanek Ákos is kitesz majd magáért a világbajnokokkal, érmesekkel "megspékelt" versengésben. Azzal kellett volna kezdenem, hogy a 15. TVK ITU Triatlon VK olimpiai kvalifikációs futam is egyben. Ezt Európában még négy város mondhatja el magáról: Hamburg, London, Kitzbühel, és Madrid. Ebben a sorban van benne Tiszaújváros. Ahogy Dr. Márkus Gábor főrendező is szokta mondani, hogy ha az említett öt város közül valaki megkérdezné, vajon melyik a kakukktojás, biztosan mindenki tudná a választ...

BOON: Mit jelent a MOL-csoporthoz tartozó TVK-nak ez a nagy rendezvény?

Szűcs István: Elkötelezettséget mindenképpen. Ha ez nem így lenne, akkor nem lenne a Világkupa mellett a TVK tizenöt esztendeje. A társadalmi szerepvállalásra nagyon odafigyelő, a MOL-csoporthoz tartozó vegyipari cég márpedig a kezdetektől fogva l támogatja a triatlont, a világkupát és a TVK-Mali TK-t.

BOON: Lehet-e mindezt még fokozni?

Szűcs István: Ha úgy tetszik már fokoztuk is, ugyanis Tiszaújváros az egyetlen olyan város, ahol 15 világkupát rendeztek, ráadásul mindezt megszakítás nélkül, tehát zsinórban. Na ilyen város nincs még egy a földkerekségen! Ez lehet az úgynevezett fokozás.

-JLI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában