Szikszó hírei

2019.03.18. 17:17

Három-három év a szikszói rablópárosnak

Szikszó - Egyezséget kötött az ügyészség a szikszói rablás vádlottaival.

Szikszó - Egyezséget kötött az ügyészség a szikszói rablás vádlottaival.

Jóváhagyta a Szikszói Járásbíróság azt az egyezséget, melyet a vádlottak és az ügyészség kötött, és ennek megfelelően ítéletében bűnösnek mondta rablás bűntettében azt a két férfit, akik Szikszón raboltak ki otthonában egy idős nőt.

Kitépte a füléből

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak megállapodtak abban, hogy a 85 éves, mozgásában lényegesen korlátozott sértett asszony köves fülbevalóit elveszik. Mivel az idős nő és a felnőtt korú vádlott ismerték egymást, ezért úgy döntöttek, hogy csak a fiatalkorú társa megy be a házba, amíg ő kint őrt áll.

2017. szeptember 26-án a délelőtti órákban a fiatalkorú fiú bement az asszony szikszói ingatlanába és felszólította a fülbevalóinak átadására. A nő ezt megtagadta, ezért a fiú átkarolta és magához szorította, az egyik fülbevalót kikapcsolta és kivette a füléből, a másikat viszont kitépte, nyolc napon belül gyógyuló, tépett sebet okozva.

A bíróság a fiatalkorú elkövetőt 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, míg társát 3 év fegyházbüntetésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte, hogy mindketten beismerő vallomást tettek, s egyikük kiskorú gyermek tartásáról is gondoskodik. Az ítéletet tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!