Szikszó hírei

2017.05.07. 16:52

Szeretik a Szikszó Jegyet

Szikszó - Az országban egyedülálló módon évek óta segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.

Szikszó - Az országban egyedülálló módon évek óta segíti a 62. évet betöltött időseket Szikszó Önkormányzata.

Minden állandó szikszói lakhellyel rendelkező, a 62. életkort betöltött személy 20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kap, amelyet meghatározott szolgáltatóknál válthatnak be a településen.

A jegynek évek óta nagyon jó visszhangja van." Takács Lászlóné

– Ez egy különleges találmány – nyilatkozta lapunknak Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere. – Ezt több éve adja önkormányzatunk azoknak a Szikszón élő állandó lakosoknak, akik betöltötték 62. évüket. Ez egy szociális juttatás, és különböző kedvezményekre jogosít.

Az úgynevezett téglajeggyel kezdődik. Ezt idén adták ki először, és az egész névértéke nem 20, hanem 21 ezer forint, ám saját célra 20 ezer forintot használhatnak fel az idősek.

– A téglajegy azt szolgálja, hogy az idősek és a fiatalok között induljon meg egy párbeszéd, hogy egymás céljait, gondjait megismerjék. Azaz a fiataloknak fel kell keresniük az időseket, és ha összegyűjtik ezen jegyeket, beválthatják.

Hogy mire? Ha például 10 ezer forintot összegyűjt a fiatal, akkor például elmehetnek az uszodába és név­értéken használhatják azt a szaunával, a jakuzzival, a szoláriummal, ugyanakkor élelmiszert is vehetnek belőle. Vagy születésnapra hidegtálat, süteményeket is lehet rendelni – ismertette.

1178 nyugdíjas Szikszón

Megtudtuk: közel 1200 embert érint a támogatás a településen.

– Egészen pontosan 1178 nyugdíjasunk van: mindenkit felkeresünk, és odaadjuk a Szikszó Jegyet – árulta el Takács Lászlóné. – Ez megközelítőleg 24 millió forintjába kerül a városnak. Zárójelben teszem hozzá, hogy van olyan család, ahová három jegy is jár.

Kiderült az is, hogy a vízművekkel megállapodást kötött az önkormányzat, így július elsejétől be lehet váltani a Szikszó Jegyet, azaz a vízdíjat is ki lehet fizetni, de más helyi adók is kiegyenlíthetőek vele.

– A jegynek évek óta nagyon jó visszhangja van, éltet is minket a mindennapokban – fogalmazott az alpolgármester. – A jegykihordóinkat, Katit és Anit nagyon várják az idősek, és nagyon sok szép és jó dolgot üzennek vissza, ami tényleg jól esik nekünk.


Megköszönni az időseknek

Füzesséri József nemrég arról beszélt: Szikszó gazdaságilag megerősödött az elmúlt időszakban, és a város vezetése számára fontos az idősek támogatása, valamint hogy ily módon is megköszönjék számukra egy élet munkáját. Ezért is döntött úgy a település képviselő-testülete, hogy idén újra bevezetik ezt a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!