2017.05.31. 12:23
„A gasztronómia nemzeti kincsünk”
Halmaj - „A rendezvény jól szolgálta a helyi hagyományok ápolását és a közösségi aktivitás erősítését.”
Halmaj - „A rendezvény jól szolgálta a helyi hagyományok ápolását és a közösségi aktivitás erősítését.”
Negyedik alkalommal rendezte meg Halmaj Község Önkormányzata a település Főterén a Halmajális és Hernádvölgyi Pálinkamustra keretében a gasztronómiai különlegességek és a kisüsti párlatok versenyét.
A program az Agyagbanda népzenészek zenés ébresztőjével kezdődött, majd a főtéri színpadon Tóth József polgármester és Benke Laci bácsi mesterszakács nyitotta meg a rendezvényt. A megmérettetésre Halmajról és a térségből 16 főzőcsapat nevezett és 3 kategóriában több mint 30 pálinkát értékelt a szakavatott zsűri.
A jó hangulatú rendezvényen különböző finom ételek készültek, amelyet a résztvevők a zsűri értékelését követően közösen elfogyasztottak, miközben az Agyagbanda zenekar a főzőcsapatok nótáját is elhúzta.
Művészeti csoportok is
A főzőverseny zsűrielnöke, Benke Laci bácsi a díjátadón elmondta, hogy a gasztronómia nemzeti kincsünk. A település önkormányzata „Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Díszserleget” kapta a zsűrielnöktől azért, hogy folytassák azt a hagyományt, amit néhány éve elkezdtek.
A pálinkamustra zsűrielnöke, Kiss Béla pálinkamester adott aztán át értékes díjakat 3 kategóriában. A rendezvény befejezéseként a résztvevőket Tarnai Kiss László nótaénekes szórakoztatta. A programon a kiskinizsi, aszalói, halmaji és nagyidai műkedvelő művészeti csoportok is felléptek, valamint kézműves foglalkozás, pónilovaglás, sétakocsikázás és vidámpark is biztosította a szórakozást.
„A rendezvény jól szolgálta a helyi hagyományok ápolását és a közösségi aktivitás erősítését” – hangsúlyozta Tóth József.
- ÉM-JLI -